Δημοτικοί σύμβουλοι... οι μικροί κατασκηνωτές

ΜΥΗΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥΣ

Δημοσίευση: 23 Ιουλ 2020 12:13

Μια ξεχωριστή εμπειρία έζησαν χθες οι μικροί κατασκηνωτές

του προγράμματος “Κατασκήνωση στην Πόλη” στο Δημαρχείο της Λάρισας και ειδικότερα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Δεληγιάννης υποδέχτηκε τους “Γλάρους” και τους παιδαγωγούς του 4ου Δημοτικού Σχολείου και τους μύησε στη δημοκρατική διαδικασία της σύγκλησης ενός Δημοτικού Συμβουλίου. Τα παιδιά έλαβαν θέση στα έδρανα των δημοτικών συμβούλων, όρισαν δήμαρχο, πρόεδρο, αντιπρόεδρο και γραμματέα και με την παρουσία του Αντιδήμαρχου Καθημερινότητας κ. Γιάννη Αλεξούλη συζήτησαν προτάσεις και θέματα της ημερήσιας διάταξης.
Ήταν εντυπωσιακή η ανταπόκριση και το ενδιαφέρον των παιδιών, καθώς και η σταδιακή ενεργητική συμμετοχή τους στη δημοκρατική διαδικασία. Τα παιδιά εστίασαν στα θετικά σημεία της πόλης, όπως τα πολλά σχολεία και πάρκα, οι χώροι άθλησης και τα κολυμβητήρια, οι παιδικές χαρές, οι σύγχρονοι ηλεκτρονικοί κάδοι απορριμμάτων, ενώ σημείωσαν προβλήματα που αφορούν στους δρόμους και τα πεζοδρόμια, την καθαριότητα, τη ρύπανση, την προστασία των αδέσποτων, την πληθώρα των καφετεριών...
Τα παιδιά έκαναν τις προτάσεις τους για θέματα όπως η διακόσμηση των κτιρίων με χρώματα, η προσθήκη ποδηλατοδρόμων, η ίδρυση πλανητάριου, η καθαριότητα και προστασία των πάρκων, η διαχείριση των αδέσποτων ζώων κ.ά. Οι μικροί δημοτικοί σύμβουλοι ενθουσιασμένοι με την εμψύχωση του προέδρου κ. Δημήτρη Δεληγιάννη, εξέφρασαν με επιχειρήματα τις απόψεις τους, ακολούθησαν την τυπική διαδικασία της ψηφοφορίας, κράτησαν πρακτικά και μετά τη λήξη της συνεδρίασης συνάντησαν και παρέδωσαν στον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη τις προτάσεις τους. Ο δήμαρχος καλωσόρισε τους μικρούς κατασκηνωτές στο Δημαρχείο και τους ευχαρίστησε για τις ιδέες και τις προτάσεις τους. Κάλεσε μάλιστα τα παιδιά να διατηρήσουν ζωντανό το ενδιαφέρον τους για τα ζητήματα της πόλης και τα κοινά, ώστε να διαμορφώσουν στάση υπεύθυνου και ενημερωμένου πολίτη.
Στην προσομοίωση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα παιδιά του προγράμματος «Κατασκήνωση στην Πόλη» συμμετείχε με ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις η διευθύντρια Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων και Συντονίστρια του προγράμματος “Κατασκήνωσης στην Πόλη”, κ. Σταυρούλα Μπαξεβάνου και η παιδαγωγική υπεύθυνη των ΚΔΑΠ του Δήμου Λαρισαίων, κ. Λίνα Μουσιώνη.
Τα παιδιά εκτός από τις όμορφες αναμνήσεις πήραν μαζί τους έναν δροσερό καλοκαιρινό χυμό!

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass