«Απλοποιούμε τη ζωή του σύγχρονου αγρότη»

ΣΤΕΛΛΑ ΜΠΙΖΙΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Δημοσίευση: 25 Ιουλ 2020 15:06

«Κάθε νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

και Τροφίμων αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση έχει στρατηγική και σχέδιο για τον πρωτογενή τομέα, μια στρατηγική που κινείται αναντίρρητα στην κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού, της μεταρρύθμισης, της προώθησης της επιχειρηματικότητας, αλλά και της διευκόλυνσης της καθημερινότητας του αγρότη».
Με τα λόγια αυτά τοποθετήθηκε στη Βουλή η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου, μιλώντας στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία του πρωτογενούς τομέα στη χώρα, ενός τομέα «κομβικής σημασίας για την οικονομική ανάπτυξη, αλλά και την κοινωνική συνοχή στην Ελλάδα», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η ίδια.
«Το νομοσχέδιο προτείνει ρυθμίσεις εξαιρετικής κρισιμότητας για τη δημιουργία φιλοεπενδυτικού περιβάλλοντος για τις αγροτικές οικονομικές δράσεις. Πρωτίστως τέτοια είναι η ρύθμιση που αφορά στην αδειοδότηση των οικονομικών δραστηριοτήτων που υπάγονται στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης», υποστήριξε η Λαρισαία βουλευτής σημειώνοντας πως «η απλούστευση των διαδικασιών της διοίκησης και ο εκσυγχρονισμός των συστημάτων αδειοδότησης δεν είναι απλά ένα τεχνικό ζήτημα. Είναι ζήτημα ευρύτερης θεσμικής και οικονομικής σημασίας». «Το νομοσχέδιο απλοποιεί και επανασχεδιάζει τις διαδικασίες που απαιτούνται για να λειτουργήσουν αυτές οι δραστηριότητες.
Ξεπερνάει γραφειοκρατικά εμπόδια, ώστε να διευκολυνθεί η ανάπτυξη του αγροτικού κτηνοτροφικού και αλιευτικού τομέα. Θεσμοθετείται προθεσμία 50 ημερών εντός της οποίας η αρμόδια αρχή οφείλει είτε να χορηγήσει έγκριση για την ίδρυση της εγκατάστασης είτε να την απορρίψει. Αν παρέλθει άπρακτη η προθεσμία, τότε θεωρείται ότι υπάρχει σιωπηρή έγκριση. Παύει ο ενδιαφερόμενος να είναι δέσμιος του συστήματος και της γραφειοκρατίας αναμένοντας απάντηση στο αίτημά του για χρονικό διάστημα που μπορεί να πάρει ίσως και έξι μήνες, ίσως και ένα χρόνο», εξήγησε η κα Μπίζιου, αναλύοντας τις βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου.
«Το Υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης τόσο με το σημερινό όσο και με το προ μηνός νομοσχέδιο νομοθετεί με γνώμονα τη βελτίωση της διοικητικής ικανότητας του κράτους, την αλλαγή της διοικητικής κουλτούρας, την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στις σχέσεις διοίκησης - πολιτών.
Με λίγα λόγια νομοθετεί για τη δημιουργία μιας διοίκησης φιλικής προς τον χρήστη», κατέληξε στην ομιλία της η Λαρισαία βουλευτής.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass