ΜΕΑ - ΧΥΤΥ Λάρισας: Εργο 38,2 εκατ. ευρώ

Δημοσίευση: 25 Ιουλ 2020 21:05

Αν και ο γενικός γραμματέας Συντονισμού του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης

Αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος δήλωσε προ ημερών ότι θα ήταν ευχαριστημένος αν προχωρούσε η δημοπράτηση των ΜΕΑ Λάρισας και Μαγνησίας μέχρι το τέλος του χρόνου, τοπικοί παράγοντες μιλούν για μια υπεραισιόδοξη εκτίμηση θεωρώντας ότι πιο ρεαλιστική εκτίμηση είναι αυτή του πρώτου τριμήνου του επόμενου χρόνου.
Τόσο η Μονάδα Επεξεργασίας Σύμμεικτων και Προδιαλεγμένων Βιοαποβλήτων (ΜΕΑ-ΜΕΒΑ) όσο και η επέκταση χώρου ταφής - δημιουργία νέου κυττάρου ΧΥΤΥ βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο ωρίμανσης και αναμένονται να είναι 100% ώριμες τον Δεκέμβριο 2020.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο φάκελος ΕΣΠΑ αναμένεται να είναι έτοιμος στις αρχές Σεπτέμβρη, ώστε στα μέσα του μήνα να κατατεθεί πρόταση στο πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ με αρχικό προϋπολογισμό των δύο έργων τα 38,2 εκατ. ευρώ και φορέα υλοποίησης του έργου την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η τελευταία έχει αναλάβει επίσης, με Προγραμματική Σύμβαση μετά από έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, να στηρίξει τεχνικά και διαχειριστικά τον ΦΟΔΣΑ Λάρισας στο μεγαλύτερο από τα 3 θεσσαλικά έργα, τη ΜΕΑ-ΜΕΒΑ και Επέκταση ΧΥΤΥ Λάρισας.
Το έργο έχει ομοιότητες με το αντίστοιχο έργο που είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και δημοπρατημένο της ΜΕΑ-ΜΕΒΑ Τρικάλων -Καρδίτσας, το οποίο επίσης γίνεται με Προγραμματική Σύμβαση του ΦΟΔΣΑ με άλλον Φορέα (Δήμος Τρικκαίων) και έχει στόχο τη διαλογή στην πηγή (Πράσινα Σημεία, Καφέ Κάδος και Εξοπλισμός Συλλογής Βιοαποβλήτων) και την επεξεργασία των απορριμμάτων πριν την υγειονομική ταφή (Μονάδας Επεξεργασίας Σύμμεικτων και Βιοαποβλήτων) ώστε να μειωθεί η ταφή.
Το έργο μαζί με τα άλλα δύο αναμένονται να λειτουργήσουν σταδιακά από τα τέλη του 2022 έως και τα τέλη του 2023 και θα αλλάξουν το τοπίο στη διαχείριση των Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ) στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, για να την καταστήσουν από τις πρώτες Περιφέρειες που επεξεργάζεται ή διαλέγει το σύνολο των παραγόμενων απορριμμάτων της ανακτώντας χαρτί, πλαστικό, μέταλλο, γυαλί, κομπόστ και ενέργεια από βιοαέριο.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass