Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 26 Ιουλ 2020 15:08

Πανηγυρίζει η Αγ. Παρασκευή στον υπόγειο ναό του Αγ. Χαραλάμπους
Σήμερα, στη μνήμη της Αγίας ενδόξου Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου,

πανηγυρίζει ο υπόγειος Ιερός Ναός της Αγίας του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Λαρίσης. Χθες εψάλη ο πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος και ακολούθησε αγρυπνία. Σήμερα το πρωί θα ψαλεί ο Όρθρος, η πανηγυρική Θεία Λειτουργία και η Ακολουθία του Υψώματος της Αγίας. Το απόγευμα και ώρα 7.00 μ.μ. θα ψαλεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός, η Ιερά Παράκληση της Αγίας Παρασκευής και εν συνεχεία θα γίνει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Αγίας. Το βράδυ της ίδιας ημέρας από τις 9:30 μ.μ. και μετά θα τελεσθεί ιερά αγρυπνία για τη μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού, Ιατρού και Θαυματουργού. Κατά τη διάρκεια των ιερών ακολουθιών θα τεθεί σε προσκύνηση τεμάχιο του ιερού και χαριτόβρυτου λειψάνου της Αγίας Παρασκευής της Αθληφόρου και του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού. Όλες οι ιερές ακολουθίες θα τελεσθούν στον κυρίως ναό του Αγίου Χαραλάμπους προς αποφυγήν του συνωστισμού. Ο υπόγειος ιερός ναός θα είναι όλη ημέρα ανοικτός μόνο για προσκύνηση.

Στο Καλαμάκι
Γιορτάζει σήμερα ο Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Καλαμακίου του Δήμου Κιλελέρ. Το πρωί, θα τελεσθούν ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον αρχιμανδρίτη π. Αθανάσιο Παραβάντζο.

 

Τιμούν τη μνήμη του Αγ. Παντελεήμωνα στην Ανθούπολη
Πανηγυρίζει με τριήμερο θρησκευτικών εκδηλώσεων, το Εκκλησάκι του Αγ. Παντελεήμονος, που βρίσκεται επί της οδού Άρτης, στη συνοικία Ανθούπολη. Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν χθες Σάββατο με εσπερινό και με αρτοκλασία, προς τιμήν της Αγ. Παρθενομάρτυρος Παρασκευής. Σήμερα Κυριακή πρωί, θα τελεστεί θεία Λειτουργία, ενώ το απόγευμα ώρα 7.30 μ.μ., θα ψαλεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα, προς τιμήν του Αγ. Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού Παντελεήμονος του Θαυματουργού. Αύριο το πρωί, θα τελεστεί θεία Λειτουργία, ενώ το απόγευμα ώρα 7 μ.μ. θα ψαλεί η Ιερά Παράκλησης του Αγίου Παντελεήμονος και θ’ ακολουθήσει η Λιτάνευση των Αγ. Εικόνων και του τιμίου Λειψάνου του Αγίου, με την τιμητική συμμετοχή της φιλαρμονικής και των νέων με τις παραδοσιακές τους στολές, της ενοριακής συντροφιάς του Αγ. Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου Λαρίσης. Τέλος, το τριήμερο των λατρευτικών εκδηλώσεων τελειώνει μεθαύριο Τρίτη πρωί με θεία Λειτουργία και αρτοκλασία προς τιμήν της Αγ. Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου.

 

Στο Καστρί-Λουτρό
Αύριο πανηγυρίζει το παρεκκλήσι του Αγίου Παντελεήμονας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Καστρί-Λουτρό. Σήμερα Κυριακή, στις 7:30 το απόγευμα, θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος. Ανήμερα της γιορτής το πρωί πανηγυρική Θεία Λειτουργία στη μνήμη του Αγίου Παντελεήμονος.

 

Στην Τσαριτσάνη
Θρησκευτικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται, όπως κάθε χρόνο, σήμερα Κυριακή 26 (παραμονή της εορτής) και αύριο Δευτέρα 27 Ιουλίου στην ιστορική κωμόπολη της Τσαριτσάνης, εκεί όπου βρίσκεται και πανηγυρίζει ο ιστορικός Ιερός Ναός του Αγίου Παντελεήμονος. Σήμερα, παραμονή της εορτής, στις 7 το απόγευμα, θα τελεσθεί ο πανηγυρικός Εσπερινός με Αρτοκλασία, με την παρουσία προσκυνητών και πιστών από την Τσαριτσάνη, την Ελασσόνα και τη γύρω περιοχή. Αύριο, Δευτέρα, ανήμερα της εορτής του Αγίου, το πρωί, στον φερώνυμο ναό θα τελεσθεί ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Μετά τη Θεια Λειτουργία, όπως έχει καθιερωθεί, ο δραστήριος Μορφωτικός Σύλλογος Τσαριτσάνης θα προσφέρει στους επισκέπτες και στο εκκλησίασμα γλυκίσματα και αναψυκτικά.

 

Νέα Διοίκηση εκλέγουν οι πολύτεκνοι
Εκλογές θα πραγματοποιηθούν στα γραφεία του Συλλόγου Πολυτέκνων Λάρισας, σήμερα και αύριο σε Λάρισα και Τύρναβο, για την ανάδειξη μελών του Δ.Σ., εκπροσώπων στην ΑΣΠΕ και μελών της Εξελεγκτικής Επιτροπής. Τα μέλη μπορούν να ψηφίσουν: σήμερα Κυριακή 26 Ιουλίου 2020 και ώρες 07:00 έως 19:00 στη Λάρισα, Ηπείρου 83 και στον Τύρναβο, Αγίου Γεδεών 20. Επίσης μπορούν να ψηφίσουν και αύριο Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020 και ώρες 07:00 έως 19:00 στη Λάρισα, Ηπείρου 83. Προϋπόθεση το θεωρημένο βιβλιάριο. Θεώρηση μπορεί να γίνει και την ίδια ημέρα σε Λάρισα και Τύρναβο. Την περασμένη εβδομάδα εν τω μεταξύ κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης εγκρίθηκαν ομόφωνα ο απολογισμός του Διοικητικού Συμβουλίου και οι Εκθέσεις της Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Αιμοδοσία στη Δήμητρα
Ο Μορφωτικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Δήμητρας αύριο Δευτέρα 27 Ιουλίου διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία κατά τις ώρες 9:00 π.μ. έως 12:30 μ.μ. Για τον λόγο αυτό θα παρευρίσκεται κινητό συνεργείο αιμοληψίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας στα γραφεία του συλλόγου στην πλατεία της Δήμητρας. Καλούνται τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου να στηρίξουν με τη συμμετοχή τους.

Τιμούν τη μνήμη της Χρυσοβαλάντου

Στις Εργατικές Γιάννουλης
Συνεχίζονται οι θρησκευτικές εορταστικές εκδηλώσεις για τη μνήμη της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, στο ιερό παρεκκλήσιο των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης. Σήμερα Κυριακή πρωί θα ψαλεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία και το απόγευμα 7:30 ο εσπερινός. Αύριο Δευτέρα 27 Ιουλίου στις 7.30 μ.μ. θα τελεστεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και περιφορά της εικόνας. Μεθαύριο Τρίτη πρωί θα ψαλεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία και την Τετάρτη το απόγευμα (7:30) μεθεόρτιος εσπερινός και παράκληση της Αγίας.

Στο Κατωχώρι Φαρσάλων
Την ιερά μνήμη της οσίας μητρός ημών Ειρήνης, ηγουμένης της Μονής του «Χρυσοβαλάντου», πανηγυρίζει το ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Οσίας στο Κατωχώρι Φαρσάλων. Αύριο Δευτέρα 27 Ιουλίου στις 7:30 μ.μ., θα τελεσθεί η ακολουθία του Εσπερινού και η Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος της Οσίας. Της Ακολουθίας και της Λιτανείας θα προεξάρχει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος. Μεθαύριο Τρίτη 28 Ιουλίου και ώρα 7:00 π.μ., θα τελεσθεί η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία.

 

Στη Νεράιδα
Μεθαύριο Τρίτη 28 Ιουλίου στη μνήμη της οσίας Μήτρος Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου πανηγυρίζει ο υπόγειος Ιερός Ναός του Προφήτη Ηλία, στη συνοικία Νεράιδα (πλατεία Εργατικής Πρωτομαγιάς). Το πρόγραμμα των ιερών ακολουθιών έχει ως εξής: Αύριο Δευτέρα 27 Ιουλίου στις 7:00 το απόγευμα θα ψαλεί ο Μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας. Μεθαύριο το πρωί της Τρίτης 28 Ιουλίου στις 7:00 θα ψαλεί ο Όρθρος της εορτής και στη συνέχεια η πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Στο τέλος θα ευλογηθούν σύμφωνα με την παράδοση μήλα, τα οποία θα μοιραστούν στους πιστούς.

 

Πανηγυρίζει η Παναγία Γλυκοφιλούσα στη Ραψάνη

Πανηγυρίζει σήμερα και αύριο προς τιμήν του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος το Ιερό Ησυχαστήριο Παναγίας Γλυκοφιλούσης στη Ραψάνη Λάρισας. Σήμερα στις 6 το απόγευμα θα τελεστεί Μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και αύριο στις 7 το πρωί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Κατά τη διάρκεια των Ακολουθιών θα τίθεται εις προσκύνησιν τεμάχιον Ιερού Λειψάνου του Αγίου Παντελεήμονος του Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού.

 

Πεζοπορία Συλλόγου Κρανιωτών

Νυχτερινή πεζοπορία υπό το φως της πανσελήνου της 1ης Αυγούστου θα πραγματοποιήσει το Τμήμα Περιπατητών-Φυσιολατρών του Συλλόγου Κρανιωτών Λάρισας και Περιχώρων «Η Ξηροκρανιά».
Σημείο συνάντησης η Κεντρική πλατεία του χωριού στις 7 μ.μ. Η διαδρομή που είναι η εξής: Βρακοζούνι μαχαλά - Β' Δημοτικό Σχολείο -Προσκοπείο - Λιόπιτα-Μασδεράχη- Τοπάλη τον κήπο - Πάνω Κόκα - Κεντρική πλατεία. Εύκολη και ευχάριστη διαδρομή κάτω από το Αυγουστιάτικο φεγγάρι με θέα τον Όλυμπο, διάρκειας περίπου 1 ώρας και 30 λεπτών. Στην επιστροφή προαιρετικά θα γίνει στάση σε ταβέρνα για κρασί. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6976-497.616, Λάμπρος Γκουνέλας» καταλήγει η ανακοίνωση. 

 

Θυρανοίξια παρεκκλησίου στους Ν. Πόρους

Τα θυρανοίξια του παρεκκλησίου του Αρχαγγέλου Μιχαήλ του Πανορμίτη θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 1 Αυγούστου στις 8:30 το βράδυ στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Νέων Πόρων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass