«Παραλογισμός η εγκατάσταση προσφύγων στο Καστρί Λουτρό»

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ Ν. ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΖΗΤΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΜΠΩΝ Γ. ΜΑΝΩΛΗΣ, ΑΝΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΕΣ

Δημοσίευση: 30 Ιουλ 2020 15:02

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Αναστάτωση επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στους δημότες, ιδιοκτήτες οικιών,

καταλυμάτων και παραθεριστές γενικότερα στην παραλία Αιγάνης του Δήμου Τεμπών και ειδικότερα σε Μεσάγγαλα και Καστρί Λουτρό από την πληροφορία ότι επίκειται εγκατάσταση μεταναστών σε ξενοδοχείο της περιοχής. Ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης απέστειλε κατεπείγουσα επιστολή στον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Παναγιώτη Μηταράκη (με κοινοποίηση στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό καθώς και τους βουλευτές του νομού Λάρισας), στην οποία αναφέρει:
 «Διάχυτη είναι τις τελευταίες ημέρες η ανησυχία μεταξύ των κατοίκων του Δήμου Τεμπών και ειδικότερα αυτών που κατοικούν και εργάζονται στην παραλία Αιγάνης και συγκεκριμένα στην τοποθεσία των Μεσαγγάλων-Καστρί-Λουτρού από τη φημολογία περί εγκατάστασης μεταναστών σε ξενοδοχείο της περιοχής μέσω του προγράμματος της ΔΟΜ.
Παρά το ότι μια τέτοια ενέργεια αγγίζει τα όρια του παραλογισμού και θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει τέτοιος προγραμματισμός απ’ την κυβέρνηση ή οποιονδήποτε άλλο φορέα (π.χ. Δ.Ο.Μ.) οφείλουμε ως δημοτική αρχή να σας επισημάνουμε τα εξής:
Η παραλία Αιγάνης και δη των Μεσαγγάλων-Καστρί-Λουτρού είναι κατεξοχήν τουριστική περιοχή της οποίας οι επιχειρηματίες, κάτοικοι και δημοτική αρχή κάνουν αυτή την άκρως αντίξοη και «ιδιαίτερη» για τον τουρισμό χρονιά, λόγω του covid-19 ό,τι περνάει απ’ το χέρι τους για να διασώσουν τις επιχειρήσεις τους και το εισόδημα των εργαζομένων τους. Αν λοιπόν εγκατασταθούν στην περιοχή μετανάστες οι συνέπειες θα είναι άκρως καταστροφικές και μοιραίες τόσο για την επιβίωση των επιχειρήσεων, οι οποίες ως επί το πλείστον, δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα όσο και στη διατήρηση του εισοδήματος των εργαζομένων τους. Εξίσου όμως ακραία και αρνητική είναι για άλλη μία φορά η παράμετρος του αιφνιδιασμού και της μη ενημέρωσης των δημοτικών αρχών και των κατοίκων του Δήμου Τεμπών για ένα τόσο σημαντικό θέμα και η επανάληψη αυτής της τακτικής απ’ την πλευρά της κυβέρνησης εγείρει μεγάλη αναστάτωση και προβληματισμό στην τοπική μας κοινωνία.
 Κύριε υπουργέ ως δημοτική αρχή του Δήμου Τεμπών, θα θέλαμε από μέρους σας επίσημη ενημέρωση και την παρέμβασή σας, ώστε να αποφευχθεί αυτή η αρνητική προοπτική».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass