Συστάσεις την πρώτη μέρα ελέγχων

ΓΙΑ ΜΑΣΚΕΣ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ

Δημοσίευση: 30 Ιουλ 2020 15:07

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε») Του Γ. Γκαντέλου

Ξεκίνησαν από χθες οι έλεγχοι της Αστυνομίας στα Φάρσαλα

σε επιχειρήσεις, για τη χρήση μάσκας, όπου κρίνεται η εφαρμογή της, σε κλειστούς χώρους, κατ’ εφαρμογή των έκτακτων μέτρων στο πλαίσιο της πρόληψης για τη μη διάδοση του νέου κορονοϊού.
Παρατηρώντας τα επιδημιολογικά στοιχεία τις τελευταίες ημέρες να παρουσιάζουν έξαρση του ιού, κρίθηκε αναγκαία από το Υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας, η χρήση όλων των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης με παράλληλη χρήση όλων των μέσων προστασίας.
Όπως και στην καραντίνα η Ελληνική Αστυνομία, έχει την εποπτεία της εφαρμογής του μέτρου και των ελέγχων τήρησης των κανόνων, με τα πρόστιμα να φτάνουν τα 150 ευρώ, σε επιχειρήσεις και πολίτες που δεν τα τηρούν. Χθες, πρώτη μέρα στα Φάρσαλα υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, διενεργήθηκαν έλεγχοι σε επιχειρήσεις εστίασης, καφετέριες, εμπορικά και σούπερ μάρκετ (που είχε προηγηθεί προ ημερών η απόφαση), κάνοντας συστάσεις για τη χρήση της σε κοινόχρηστους χώρους, χωρίς ωστόσο να βεβαιώσουν κάποιο πρόστιμο. Ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Φαρσάλων προς επιχειρήσεις της πόλης έκανε λόγο για τη χρήση μάσκας, στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, είτε αφορά τους επιχειρηματίες, είτε τους εργαζόμενους, είτε τους καταναλωτές που από χθες παύει να είναι προαιρετική σε υποχρεωτική, ενώ παράλληλα επισήμανε ότι σε ό,τι αφορά τις υποχρεώσεις των εμπορικών επιχειρήσεων, ισχύουν οι προβλεπόμενοι στην Υπουργική Απόφαση 47421/25. 7.2020, περιορισμοί και κανόνες τήρησης αποστάσεων.
Οι έλεγχοι αναμένεται να συνεχιστούν και να αυξηθούν τις επόμενες ημέρες, αφού από χθες ισχύει η υποχρεωτική χρήση μάσκας για εργαζόμενους και κοινό/πελάτες σε, καταστήματα λιανικής, γραφεία/υπηρεσίες που έχουν επαφή με το κοινό, ΔΕΚΟ, τράπεζες, ιατρεία, καταστήματα τροφίμων (φούρνους, κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία κ.ά.), κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass