Μάσκες παντού και στη Λάρισα

Δημοσίευση: 30 Ιουλ 2020 21:00

Μάσκες παντού, μάσκες κάθε λογής, χειρουργικές, μη ιατρικές,

μιας ή πολλαπλών χρήσεων, πάνινες ή φίλτρου. Πράσινες, γαλάζιες άσπρες, μαύρες, με σχέδια ή χωρίς. Οι μάσκες κατέκλυσαν πλέον τη ζωή μας, έγιναν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μας ζωής και υποχρεωτικές για πολλές από τις συναλλαγές και τις επαφές μας.
Χωρίς μάσκα δεν μπορείς πλέον να κυκλοφορήσεις, τουλάχιστον όταν χρειαστεί να μπεις σε κλειστούς χώρους. Όχι βέβαια σε όλους αλλά στους περισσότερους, ακόμα και μέσα στο κατακαλόκαιρο. Ο φόβος φυλάει έρμα και η κυβέρνηση με αφορμή τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού παίρνει αποφάσεις μετά τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων για να αποφευχθεί μια παταγώδης αποτυχία μετά την ανοιξιάτικη επιτυχία για την οποία μιλούσε όλη η υφήλιος.
Δεν έχει σημασία αν η μάσκα είναι αφόρητη μαζί με τις υψηλές θερμοκρασίες. Δεν έχει σημασία αν δεν μπορείς να μιλήσεις, αν δεν μπορείς να σταθείς από τον ιδρώτα που κατακλύζει το πρόσωπό σου. Η μάσκα είναι πλέον υποχρεωτική ακόμα και σε χώρους που ήταν προαιρετική την περίοδο του lockdown. Και αν σε πιάσουν να μην τη φοράς και να παραβαίνεις τον αναγκαστικό νόμο, το τσουχτερό πρόστιμο παραμονεύει παντού, με τον έλεγχο να βρίσκεται γύρω σου, δίπλα σου. Τα 150 ευρώ δεν είναι και λίγα, μπορεί να σου έρθουν από εκεί που δεν το περιμένεις, έστω και αν τα πρόστιμα συνολικά είναι ελάχιστα. Ο κίνδυνος παραμένει κίνδυνος.
Υποχρεωτική λοιπόν η χρήση μάσκας για το κοινό και τους εργαζόμενους στα καταστήματα λιανικής γραφεία/υπηρεσίες που έχουν επαφή με το κοινό, ΔΕΚΟ, τράπεζες,ιατρεία, δημοτικά καταστήματα, καταστήματα τροφίμων (φούρνους, κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία κ.ά.), κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής. Εξακολουθεί να ισχύει η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ταξί για επιβάτες και οδηγούς σούπερ μάρκετ, ασανσέρ όπως επίσης και για εργαζόμενους στα καταστήματα εστίασης. Και οι Λαρισαίοι φαίνεται να πειθαρχούν είτε αυτοβούλως, κυρίως οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, που είναι και οι πλέον συνειδητοποιημένοι, είτε με υπενθυμίσεις και συστάσεις από ανθρώπους των καταστημάτων και των υπηρεσιών. Δεν λείπουν φυσικά και οι εξαιρέσεις για να επιβεβαιώνεται ο κανόνας, όπως άλλωστε και οι υπερβολές από όσους δεν βγάζουν τη μάσκα τους ακόμα και όταν είναι μόνοι σε εξωτερικούς χώρους! Υπερβολικό βεβαίως καθώς δεν είναι υποχρεωτικό αλλά τουλάχιστον δεν θα ξεχαστούν να μπουν χωρίς μάσκα από κεκτημένη ταχύτητα εκεί που η μάσκα είναι υποχρεωτική. Αυτοί τουλάχιστον δεν κινδυνεύουν από το πρόστιμο!
Δ.Κ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass