Με μάσκα και... άκαπνοι

ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ -ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. -ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δημοσίευση: 31 Ιουλ 2020 21:01

Τη συμμόρφωση των Λαρισαίων με τα μέτρα πρόληψης για τον περιορισμό

της διάδοσης του κορονοϊού απέδειξαν εκτεταμένοι έλεγχοι που έγιναν χθες στη Λάρισα από κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και του Αστυνομικού Τμήματος Λάρισας χωρίς να απαιτηθεί να βεβαιωθεί κάποιο πρόστιμο.
Οι έλεγχοι σε δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις της Λάρισας, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», αφορούσαν στον κορονοϊό και ειδικότερα στη χρήση μάσκας και την αποφυγή συνωστισμού, αλλά και στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.
Όπως είναι γνωστό μετά και την αύξηση των κρουσμάτων η εφαρμογή της προστατευτικής μάσκας σε εσωτερικούς χώρους επεκτάθηκε από προχθές σε πλήθος επιχειρήσεων (σούπερ μάρκετ, καταστήματα λιανικής, αρτοποιεία, κρεοπωλεία, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ταξί, τράπεζες, ιατρεία, κομμωτήρια), στα ασανσέρ όπως και σε δημόσιες υπηρεσίες (ΔΕΚΟ κ.λπ.), με αφορμή και τις συναλλαγές με το κοινό.
Οι χθεσινοί έλεγχοι της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας στη Λάρισα αφορούσαν σε 12 συνολικά σημεία, όπως το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας, το ΚΤΕΟ, το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αθηνών, δύο σούπερ μάρκετ, πέντε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ένα Διαγνωστικό Κέντρο, αλλά και ένα κατάστημα αλυσίδας πώλησης ηλεκτρονικών ειδών όπου διαπιστώθηκε η εφαρμογή των μέτρων, τόσο για τον κορονοϊό όσο και για τον αντικαπνιστικό νόμο με αποτέλεσμα να μην επιβληθεί κανένα πρόστιμο.
Υπενθυμίζεται πως όποιος (εργαζόμενοι και καταναλωτές) δεν συμμορφώνεται με τα νέα μέτρα και δεν φορά προστατευτική μάσκα θα τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο ύψους 150 ευρώ.

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ
Τέλος, από τον Δήμο Λαρισαίων ανακοινώθηκε ότι, συστάσεις για τη χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους έκαναν χθες οι υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Λαρισαίων, στο πλαίσιο υλοποίησης των νέων μέτρων και μετά την έκδοση των τελευταίων σχετικών εγκυκλίων για τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό. Ήδη, μόνο χθες έγιναν συστάσεις σε 200 περίπου σημεία στην πόλη.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass