Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι μουσικοί

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

Δημοσίευση: 31 Ιουλ 2020 15:10

Την κλιμάκωση του αγώνα του αποφάσισε ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος

(παράρτημα Λάρισας), με στόχο την ενίσχυση των μουσικών που πλήττονται λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Μάλιστα πραγματοποίησαν παρέμβαση-δράση προχθές έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας, όπου πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τα προβλήματα του κλάδου και εγγραφές νέων μελών. Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος επισημαίνει μεταξύ άλλων, «Η κατάσταση στο επάγγελμά μας τους τελευταίους 4 μήνες έχει οδηγήσει τη συντριπτική πλειοψηφία στη φτώχεια και την ανέχεια. Σήμερα ελάχιστοι μουσικοί παίρνουν κάποιο επίδομα ενίσχυσης. Η φάση της επιδότησης της εργασίας δείχνει πιο σκληρή από την προηγούμενη φάση της επιδότησης της ανεργίας. Αντίστοιχα το άνοιγμα της δουλειάς το καλοκαίρι σημαίνει λίγα για λίγους και αυτά με το φόβο της ακύρωσης λόγω έκτακτων μέτρων για την επιδημία.

Το τελευταίο ΦΕΚ της Κυβέρνησης στις 13 Ιουλίου που προσωρινά απαγορεύει τα πανηγύρια και άλλες αντίστοιχες δημόσιες ανοιχτές εκδηλώσεις παίρνει από τα χέρια του πεινασμένου την μπουκιά που του έδωσαν. Μόνος δρόμος που μας μένει είναι η κλιμάκωση της διεκδίκησης για την εξασφάλιση της επιβίωσης όλων των συναδέλφων. Ζητάμε: - 534 ευρώ για όσους έχουν από 1/1/2019 ως σήμερα 5 ένσημα μουσικού. - Εποχικό βοήθημα τον Σεπτέμβρη με 5 ένσημα για το 2019. - Επιδότηση όλων των ανέργων. - Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος και ΦΠΑ στα Δελτία Παροχής Υπηρεσιών. - Ένταξη και των ελαστικά απασχολούμενων στα Ξενοδοχεία στην επιδότηση των 534 ευρώ. - Εξασφάλιση και κατοχύρωση των πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων των δημιουργών και εκτελεστών στη νέα ψηφιακή εποχή. - Αποζημίωση όλων των εργαζομένων από το κράτος σε περίπτωση ακύρωσης με κρατική εντολή προγραμματισμένων εκδηλώσεων. Με τα μουσικά μας όργανα θα διαδηλώνουμε, ούτε βήμα πίσω!».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass