«Ανασταίνεται» ο παλαιός νερόμυλος στο Βλαχογιάννι

ΟΙ ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Δημοσίευση: 31 Ιουλ 2020 15:24

Τον δήμαρχο Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσα επισκέφτηκε η μελετητική ομάδα αποκατάστασης του παλαιού νερόμυλου στο Βλαχογιάννι με επικεφαλής την κ. Σουζάνα Ταστάνη, επίκουρη καθηγήτρια του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ), εξειδικευμένη σε

θέματα Αποκαταστάσεων και Συντήρησης Κτιρίων - Μνημείων.
Η κ. Ταστάνη ενημέρωσε τον δήμαρχο Ελασσόνας για την εκπόνηση μελέτης αποκατάστασης και επανάχρησης του παλαιού νερόμυλου, την οποία έχει αναλάβει σε συνεργασία με τον Λαρισαίο πολιτικό μηχανικό Δημ. Νικολαΐδη, MSc, DIC PhD Cand.
Όπως ανέφερε η κ. Ταστάνη, στο πλαίσιο της δομικής αξιολόγησης του υφιστάμενου λιθόκτιστου νερόμυλου στο Βλαχογιάννι, διενεργήθηκαν προκαταρκτικές εργασίες αξιολόγησης των υφιστάμενων υλικών που έχουν χρησιμοποιηθεί καθώς και τρισδιάστατη λεπτομερής φωτογραμμετρική αποτύπωση του κτιρίου με χρήση UAV.
Για την αποκατάσταση του παλαιού νερόμυλου απαιτείται μια ιδιαίτερη προσέγγιση, με εφαρμογή υλικών αποκατάστασης συμβατών με αυτά του υφιστάμενου κτιρίου αλλά και μια σειρά εξειδικευμένων δομικών και εργαστηριακών ελέγχων. Η μελέτη προβλέπει μια σειρά από εξειδικευμένες παρεμβάσεις, όπως η ενίσχυση με εξωτερικά πλέγματα εφαρμοσμένα με πηλοεπίχρισμα και μηχανικές αγκυρώσεις, ανεξάρτητη εσωτερική μεταλλική κατασκευή, αρμολογήματα και ελκυστήρες.
Ο κ. Γάτσας συνεχάρη την κ. Ταστάνη και τον κ. Νικολαΐδη για την επιλογή να αναδείξουν ένα τοπόσημο της περιοχής, που συνιστά πλέον μνημείο της βιομηχανικής κληρονομιάς του Δήμου Ελασσόνας και δεσμεύτηκε να υποστηρίξει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του δήμου τις εργασίες ανάδειξης του μνημείου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass