«Η ομηρία των καθαριστών - καθαριστριών στα σχολεία συνεχίζεται»

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ - ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 31 Ιουλ 2020 15:26

Έκτακτη γενική συνέλευση πραγματοποίησε στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας το Σωματείο Καθαριστών - Καθαριστριών Ν. Λάρισας με αφορμή την αιφνιδιαστική τροπολογία για την καθαριότητα των σχολείων, που κατέθεσε η κυβέρνηση στον νομό για την

ιδιωτική εκπαίδευση.
Το σωματείο ζητά με ανακοίνωσή του να εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας των 9.500 εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολειών και εκφράζει τις επιφυλάξεις του για τη διαδικασία προσλήψεων. Ειδικότερα, αναφέρει «Επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις μας ότι ενεργοποιήθηκε για την καθαριότητα των σχολείων το σχέδιο Καλλικράτης που σταδιακά από το 2010 μετακυλύει υπηρεσίες, όπως παιδεία, υγεία και πρόνοια στους Δήμους. Η διαδικασία πρόσληψης θα οριστεί από τον ίδιο τον υπουργό, γεγονός που δεν διασφαλίζει ρητά και κατηγορηματικά ότι όλοι οι μέχρι τώρα εργαζόμενοι θα έχουν εργασία. Οι συμβάσεις θα έχουν διάρκεια δέκα μήνες, θα είναι ορισμένου χρόνου και θα έχουν τα βασικά εργασιακά δικαιώματα, να σημειωθεί ότι οι όροι της θα καθοριστούν από τον υπουργό. Ο Νόμος ισχύει μόνο για το επόμενο σχολικό έτος. Γεγονός που δημιουργεί ερωτηματικά και δημιουργεί στην ουσία νέα ομηρία στον κλάδο. Για μία ακόμη φορά απορρίπτεται το ενδεχόμενο μόνιμης και σταθερής εργασίας. Με βάση τα παραπάνω εκτιμούμε ότι σταδιακά οι 9.500 εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολείων οδηγούνται στην ανεργία. Η απουσία αγωνιστικής δράσης στον κλάδο (πλην κάποιον πρωτοβουλιών που πήρε το σωματείο Πειραιά), καθώς και η διάσπαση του σωματείου που βρίσκεται σε εξέλιξη από τα συνδικαλιστικά παράσιτα λειτουργούν».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass