Λιακούλη: Η ‘‘αριστεροσύνη’’ ταυτίστηκε με τη συντήρηση

Η ΛΑΡΙΣΑΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ Α’ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Δημοσίευση: 01 Αυγ 2020 15:05

Παρέμβαση με συνυπογραφή σχετικής τροπολογίας για την α’ κατοικία και συναίνεση

στην επανακατάθεσή της μέχρι να γίνει δεκτή, πραγματοποίησε η βουλευτής Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, επισημαίνοντας τα εξής: «Ορισμένοι βολικά ισχυρίζονται ότι ο διαχωρισμός δεξιάς – αριστεράς, έχει τελειώσει και πως ανήκει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας. Ευτυχώς – όπως και το ζήτημα της προστασίας της α’ κατοικίας καταδεικνύει πως –αυτοί σφάλλουν. Το ΠΑΣΟΚ από την πρώτη στιγμή που ενέσκηψε η κρίση, πριν από δέκα περίπου χρόνια, συνειδητά και με σαφές ιδεολογικό πρόσημο θέσπισε το Ν. 3869/2010, δίνοντας τη δυνατότητα στους υπερχρεωμένους καταναλωτές να ρυθμίζουν τα χρέη τους με βάση τις πραγματικές τους δυνατότητες.

Καθιερώσαμε έτσι την προστασία της κατοικίας των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, την ίδια στιγμή που οι τράπεζες εμφανίζονταν απρόθυμες να προβούν σε ουσιαστικές ρυθμίσεις και αναπροσαρμογές των χρεών.
Σήμερα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όχι μόνο αρνείται την πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για σύσταση Διακομματικής Επιτροπής για την προστασία της α’ κατοικίας, αλλά επιπλέον αναλαμβάνει και την πολιτική ευθύνη για όλα όσα εκτυλιχθούν από τον Οκτώβριο με τους προγραμματισμένους, μαζικούς πλειστηριασμούς ακινήτων.
Η ΝΔ καταργεί στην ουσία την έννοια και την αξία της προστασίας της κύριας κατοικίας και αφήνει χιλιάδες ιδιοκτήτες έρμαια του πτωχευτικού κώδικα, που αναπόφευκτα θα τους μετατρέψει στην καλύτερη περίπτωση σε ενοικιαστές των σπιτιών τους.
Αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι «άμωμος», παρά τις περί του αντιθέτου διακηρύξεις του. Όχι μόνο δεν στήριξε την εφαρμογή του Ν. 3869/2010, αλλά στη θέση του εισήγαγε τον εξαιρετικά περιορισμένο Ν. 4605/2019, που αφορά στην ουσία ένα πρόγραμμα διαθέσιμο για μία ορισμένη χρονική περίοδο, για τη ρύθμιση ορισμένων, ενυπόθηκα εξασφαλισμένων, τραπεζικών πιστώσεων, χωρίς να διαμορφώνει προϋποθέσεις για ένα νέο οικονομικό ξεκίνημα του υπερχρεωμένου δανειολήπτη. Αυτές τις ημέρες, σε οικονομικό νομοσχέδιο της ΝΔ επανακαταθέσαμε τροπολογία – επεξεργασμένη πρόταση νόμου, για την ολοκληρωτική επαναφορά της προστασίας κύριας κατοικίας, αλλά και την αγροτική ακίνητη περιουσία, καθώς κι ενός ακόμη πιο ισχυρού πλαισίου ακόμη κι από αυτό του αρχικού μας Νόμου (Ν. 3869/2010). Είναι η τέταρτη φορά που την καταθέσαμε και βεβαίως απορρίφθηκε. Εμείς θα συνεχίσουμε, μέχρι να γίνει δεκτή. Η Κυβέρνηση της ΝΔ έχει ξεκάθαρα αποδείξει, ποιους στηρίζει και ποιους όχι. Ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη, λέει στον λαό ότι δήθεν θέλει, αλλά όταν μπορούσε, δυστυχώς... δεν θέλησε!».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass