Χαλάζι σάρωσε καλλιέργειες στα Φάρσαλα

Μεγάλες ζημιές σε βαμβάκια, καλαμπόκια και βιομηχανική ντομάτα

Δημοσίευση: 03 Αυγ 2020 17:30

Χαλάζι «σάρωσε» μέσα σε λίγα λεπτά καλλιέργειες στον Δήμο Φαρσάλων, σκορπώντας αγανάκτηση για τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς σε Φαρσαλινούς αγρότες. Η κακοκαιρία εξελίχθηκε το Σάββατο το απόγευμα προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές σε προχωρημένες καλλιέργειες βαμβακιού, καλαμποκιού και βιομηχανικής ντομάτας.


Συγκεκριμένα, ξεκίνησε ο καιρός το καταστροφικό του πέρασμα, το μεσημέρι του Σαββάτου προερχόμενο από τα βόρεια τμήματα του νομού Λάρισας (Όλυμπο) και κατευθύνθηκε στα νότια τμήματα, με έντονη βροχόπτωση και δυνατό αέρα σε όλη την επαρχία Φαρσάλων.
Το επίκεντρο της κακοκαιρίας εντοπίστηκε στα ανατολικά του Δήμου Φαρσάλων και συγκεκριμένα στην περιοχή “Όρμάν Μαγούλα” του Κάτω Δασολόφου, σαρώνοντας ουσιαστικά μέσα σε λίγα λεπτά καλλιέργειες, με χαλάζι σε μέγεθος καρυδιού, το οποίο πέρασε και από περιοχές καλλιεργειών που συνορεύουν με την Αμπελιά Φαρσάλων και ολοκλήρωσε το καταστροφικό του πέρασμα, λίγο πιο νότια στο Καστράκι, χτυπώντας αρκετά στρέμματα βαμβακιού, καλαμποκιού και βιομηχανικής ντομάτας. Ο δυνατός αέρας επίσης προκάλεσε αρκετές ζημιές σε δέντρα της περιοχής, ενώ το νερό ξεπέρασε τα 30 χιλιοστά σε διάστημα 20 λεπτών.
Σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να επισκεφθεί την περιοχή κλιμάκιο του ΕΛΓΑ, ώστε να καταγράψει το μέγεθος της καταστροφής στις καλλιέργειες και να ξεκινήσει η αναγγελία για τη δήλωση ζημιών από τους αγρότες προς τον ΕΛΓΑ.
Η ΕΟΑΣΝΛ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΑΖΙ
Για τη χαλαζόπτωση που έπληξε το απόγευμα του Σαββάτου 1-8-2020 καλλιέργειες σε τμήματα της Επαρχίας Φαρσάλων και συγκεκριμένα στις περιοχές του Κάτω Δασολόφου, Αμπελιάς, Καστρακίου και γειτονικών περιοχών, η Ε.Ο.Α.Σ.Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ μέσω του εκπροσώπου της Αλειφτήρα Σωκράτη, ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία την Κυριακή το πρωί με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Λάρισας κ. Λιόντο, ο οποίος αφού ενημερώθηκε για την έκταση της ζημιάς δεσμεύτηκε να σταλεί το γρηγορότερο δυνατόν (ίσως και σήμερα Δευτέρα) κλιμάκιο με γεωπόνους του ΕΛΓΑ για μια πρώτη εκτίμηση της ζημιάς.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γ. Γκαντέλου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass