ΣΦΑΓΕΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ:

Αλλαξαν χέρια, υψηλότεροι στόχοι

Ο Γ. Γαλίκας μιλά στην «ΕτΔ» για τα φιλόδοξα σχέδια της ιδιοκτήτριας εταιρείας "Υιοί Γ. Γαλίκα" * Η στρατηγική θέση, ο εξοπλισμός και οι καλές σχέσεις με τους κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας, εφαλτήριο για περαιτέρω διείσδυση στις αγορές Αθήνας και Θεσσαλονίκης

Δημοσίευση: 03 Αυγ 2020 21:00

Μία από τις σημαντικότερες δομές της ελληνικής παραγωγής κρέατος εισέρχεται σε νέα εποχή: Στην εταιρεία «Υιοί Γ. Γαλίκα» πέρασαν τα Σφαγεία Λάρισας Α.Ε. μετά την εξαγορά του 100% των μετοχών από την εταιρεία που έχει έδρα τη Βέροια Ημαθίας και δυναμική παρουσία στην αγορά, με στεγασμένες εγκαταστάσεις επεξεργασίας, συντήρησης και τυποποίησης κρέατος, συνολικής έκτασης 2.500 τ.μ.


Ο νέος ιδιοκτήτης των Σφαγείων Λάρισας Γιάννης Γαλίκας (τρίτη γενιά στο εμπόριο κρέατος) μιλά για τους λόγους που τον οδήγησαν στην εξαγορά των σφαγείων και για τα νέα του σχέδια. «Η εταιρεία μας «Υιοί Γ. Γαλίκα» συνεργάζεται με το βιομηχανικό σφαγείο Λάρισας από το 2003, όμως οι σχέσεις της με την περιοχή κρατάνε γενιές πίσω». Ο Γιάννης Γαλίκας μας εκμυστηρεύεται τις παιδικές του αναμνήσεις όταν από πολύ μικρή ηλικία, συνοδεύοντας τον πατέρα του Γιώργο στις παραγωγικές μονάδες της Θεσσαλίας είχε εντυπωσιαστεί από τον αγώνα και τις προσπάθειες των παραγωγών, αλλά και από την επαφή του με τα ζώα.
ΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Το βιομηχανικό σφαγείο Λάρισας δραστηριοποιείται με επαγγελματισμό και αξιοπιστία από το 1998, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη παραγωγών και διακινητών κρέατος από όλη την Ελλάδα. Στο σφαγείο λειτουργούν 3 γραμμές παραγωγής (χοιρινά, βοοειδή και αιγοπρόβατα) με ετήσιο δυναμικό τους 10.000 τόνους. Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν επίσης στάβλους, ψυκτικούς θαλάμους συντήρησης, τούνελ βαθιάς κατάψυξης και κατάψυξη. Με βασικό μέλημα την παραγωγή ασφαλών προϊόντων για τον καταναλωτή, όλες οι διαδικασίες πραγματοποιούνται υπό συνθήκες ορθής υγιεινής πρακτικής, ενώ ακολουθείται διαδικασία ιχνηλασιμότητας και εφαρμόζονται συστήματα διαχείρισης ποιότητας σύμφωνα με τα πρωτόκολλα ISO και HACCP. Παράλληλα, το βιομηχανικό σφαγείο Λάρισας με σεβασμό στο περιβάλλον έχει επενδύσει σε μονάδα αδρανοποίησης (rendering) των υποπροϊόντων σφαγής και βιολογικούς καθαρισμούς.
ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΝΔΥΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
«Με την εξαγορά και τις συνέργειες που αναπτύσσουμε σαν Εταιρεία «Υιοί Γ. Γαλίκα» προχωράμε ακόμα ένα βήμα προς την καθετοποίηση της παραγωγής, έχοντας ως στόχο τη δημιουργία οικονομίας κλίμακος που θα ενδυναμώσει περαιτέρω τη θέση της στην εγχώρια αγορά κρέατος» δηλώνει ο Γιάννης Γαλίκας και προσθέτει: «Αποδεικνύουμε έμπρακτα την εμπιστοσύνη μας στους Έλληνες παραγωγούς, καθώς η μακρά κτηνοτροφική παράδοση της Θεσσαλίας σε αιγοπρόβατα, βοοειδή και χοίρους, σε συνδυασμό με τη στρατηγική θέση των εγκαταστάσεων του Σφαγείου Λάρισας στον ελληνικό χάρτη, θα δημιουργήσουν συγκριτικά πλεονεκτήματα με πολλαπλά οφέλη για τους παραγωγούς και τους συνεργάτες της εταιρείας. Η γεωγραφική θέση του σφαγείου άλλωστε, μας δίνει την ευκαιρία να εξυπηρετούμε και τα δύο μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας μας, με ταχύτητα και αξιοπιστία».
Σχετικά με το αν η Εταιρεία του προχωρήσει σε περαιτέρω επενδύσεις ή αλλαγές στη λειτουργία των Σφαγείων, ο Γ. Γαλίκας δηλώνει: «Το βιομηχανικό σφαγείο Λάρισας διαθέτει εξαιρετικές εγκαταστάσεις με σύγχρονο και άριστα συντηρημένο εξοπλισμό, κάτι που πρέπει να πιστωθεί στους προηγούμενους ιδιοκτήτες που δούλεψαν με σεβασμό, σοβαρότητα και επαγγελματισμό. Εμείς θεωρούμε ότι η υφιστάμενη δομή είναι μία από τις καλύτερες στην Ελλάδα γι’ αυτό και αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην επένδυση. Από εκεί και πέρα, το μέλλον είναι μπροστά μας και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να διατηρήσουμε το βιομηχανικό σφαγείο Λάρισας σε υψηλά στάνταρ λειτουργίας και να το εξελίξουμε».
Η ΚΑΘΕΤΟΠΟΙΗΣΗ
Αναφορικά με τον στόχο των «Υιών Γ. Γαλίκα» περί «καθετοποίησης της παραγωγής», η οικογένεια Γαλίκα απαντά: «Δραστηριοποιούμαστε για περισσότερα από 80 χρόνια στον χώρο του κρέατος. Η διαδικασία σφαγής είναι ένα πολύ σημαντικό στάδιο στην καθετοποίηση της παραγωγής. Με αυτόν τον τρόπο θα έχουμε πλήρη έλεγχο της υγιεινής, ασφάλειας και ποιότητας των τελικών προϊόντων».
Καταλήγοντας ο νέος ιδιοκτήτης των Σφαγείων Λάρισας στέλνει το δικό του μήνυμα: «Για να πάει μπροστά αυτός ο τόπος πρέπει να βγει μπροστά η νέα γενιά! Η δυναμική ενασχόληση με τον πρωτογενή τομέα, με την κτηνοτροφία, δραστηριότητες στις οποίες ως χώρα διαθέτουμε παράδοση και συγκριτικά πλεονεκτήματα, αποτελούν ρεαλιστικές λύσεις για την οικονομική ανάπτυξη. Οι νεότεροι οφείλουμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω βάζοντας νέα φιλοσοφία, τεχνογνωσία και κυρίως αγάπη για αυτή τη δουλειά».

 

Του Γιώργου Ρούστα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass