Καλύτερη υγειονομική κάλυψη στα παράλια ζητούν παραθεριστές

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ 40ΧΡΟΝΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΗ ΒΕΛΙΚΑ

Δημοσίευση: 04 Αυγ 2020 21:20

Ο αιφνίδιος θάνατος ενός 40χρονου το απόγευμα της Παρασκευής στη Βελίκα και το γεγονός ότι χρειάστηκε να μετακινηθεί ασθενοφόρο από τη Λάρισα για να αντιμετωπίσει το περιστατικό, έφερε ξανά στην επικαιρότητα το ζήτημα της ασφαλούς και συνεχούς υγειονομικής κάλυψης κυρίως για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών στα παράλια.

Αν και στο πλευρό του 40χρονου βρέθηκε από την πρώτη στιγμή ένας διασώστης του ΕΚΑΒ, ο οποίος παρότι εκτός υπηρεσίας, επιχείρησε να τον επαναφέρει στη ζωή, δυστυχώς δεν τα κατάφερε.
Σύμφωνα με πληροφορίες εκείνη την ώρα, το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Αγιάς βρισκόταν σε άλλη διακομιδή ασθενούς, με αποτέλεσμα να κληθεί ασθενοφόρο από τη Λάρισα. Όπως ήταν φυσικό, όταν το πλήρωμα έφτασε στη Βελίκα ήταν ήδη αργά.
Παραθεριστές και παραθερίστριες της παραλιακής ζώνης Αγιόκαμπου –Σωτηρίτσας-Βελίκας ζητούν επαναξιολόγηση του σχεδίου αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών, τουλάχιστον για τους μήνες Ιούλιο- Αύγουστο, καθώς αυτή την περίοδο στην ευρύτερη περιοχή βρίσκονται πολλές χιλιάδες κόσμου.
Όσον αφορά στην παρουσία ασθενοφόρου το σχέδιο περιλαμβάνει τα εξής: Τις καθημερινές ημέρες τα επείγοντα περιστατικά εξυπηρετούνται από ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Αγιάς, όχι όμως τις βραδινές και μεταμεσονύκτιες ώρες. Τα Σαββατοκύριακα από το πρωί ως αργά το απόγευμα, στο περιφερειακό ιατρείο Σωτηρίτσας βρίσκεται ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Αντίστοιχα για τα παράλια των Τεμπών ασθενοφόρο βρίσκεται στον σταθμό του Μακρυχωρίου. Ωστόσο παραθεριστές/παραθερίστριες και επιχειρηματίες της παραλιακής ζώνης ζητούν 24ωρη μόνιμη παρουσία του ασθενοφόρου για το δίμηνο Ιούλιο- Αύγουστο καθώς και την τοποθέτηση ενός απινιδωτή σε σημείο που θα είναι ασφαλές μεν, προσβάσιμο δε σε επαγγελματίες υγείας.

Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass