Μυρμιδόνας του Αχιλλέα στην είσοδο των Φαρσάλων

ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΚΥΚΛΙΚΟ ΚΟΜΒΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 05 Αυγ 2020 21:10

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Στους Μυρμιδόνες, τα μυρμήγκια που έγιναν τρομεροί πολεμιστές στον στρατό του Αχιλλέα και διακρίθηκαν για την τόλμη και την αποτελεσματικότητά τους στο πεδίο της μάχης, θα είναι αφιερωμένο το θέμα που θα κοσμεί τον νέο κυκλικό κόμβο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην είσοδο των Φαρσάλων.

Ο ομηρικός μύθος λέει ότι η πανοπλία τους ήταν ασήκωτη και στον Τρωικό πόλεμο κυρίευσαν συνολικά 23 πόλεις. Τα αποκαλυπτήριά του θα γίνουν, εκτός απροόπτου, εντός της εβδομάδας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, παραδίδοντας ένα νέο σημείο αναφοράς για την πόλη, το οποίο, όπως προδίδουν τα φώτα που βρίσκονται στο έδαφος, το βράδυ θα φωτίζεται.
Μετά τα αγάλματα, τόσο του Αχιλλέα στην Κεντρική πλατεία των Φαρσάλων, όσο και της Θέτιδος που τον κρατά από την “Αχίλλειο πτέρνα” στον Απιδανό ποταμό, θα προστεθεί ακόμα ένα ιστορικό σημείο αναφοράς, το οποίο είναι άμεσα συνδεδεμένο με τον μυθικό ήρωα τον Αχιλλέα, και απομένει «η Ασπίδα του Ομηρικού Αχιλλέα» που είχε προαναγγελθεί η φιλοτέχνησή της από την προηγούμενη δημοτική αρχή.
Αυτήν τη στιγμή όσοι περνούν από τον κυκλικό κόμβο και το σημείο, το βλέπουν σκεπασμένο, προδίδοντας όμως ότι πρόκειται για κάτι ιστορικό, καθώς προεξέχει του σκεπάσματος ένα δόρυ. Εν αναμονή των εγκαινίων-αποκαλυπτηρίων οπότε θα είναι ολοκληρωμένο και φωτισμένο.

Του Γ. Γκαντέλου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass