Εκκλησιαστικές Ειδήσεις

Δημοσίευση: 06 Αυγ 2020 15:15

Πού θα λειτουργήσει ο μητροπολίτης Ελασσώνος

Στο Δασοχώρι Δεσκάτης, στη Δολίχη, στη Συκέα, στη Μονή «Βαλέτσικο», στην Κρυόβρυση και στο Μεγάλο Ελευθεροχώρι θα λειτουργήσει τις επόμενες μέρες ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων.


Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος, ο μητροπολίτης κ. Χαρίτων θα λειτουργήσει:
-Σήμερα, Πέμπτη 6 Αυγούστου, το πρωί, στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Ι. Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Δασοχωρίου Δεσκάτης. Στις 7 το απόγευμα, στην Ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνος στη Δολίχη.
-Αύριο, Παρασκευή 7 Αυγούστου, στις 7 το απόγευμα, στην Ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Συκέας.
-Το Σάββατο 8 Αυγούστου, το πρωί, στη Θεία Λειτουργία της Ι. Μονής Αγίου Δημητρίου «Βαλέτσικο» Τσαριτσάνης.
-Την Κυριακή 9 Αυγούστου, το πρωί, στη Θεία Λειτουργία του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Κρυόβρυσης. Στις 7 το απόγευμα, στην Ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Μεγάλου Ελευθεροχωρίου.

 

Υπαίθριες λειτουργίες στην Ανατολή Αγιάς

Υπαίθρια έξω από τον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ανατολής κάτω από τα αιωνόβια πλατάνια τελείται καθημερινά και ώρα 7 μ.μ. ακολουθία της Ιεράς Παράκλησης στην Υπεραγία Θεοτόκο. Ο χώρος είναι κατάλληλα διαμορφωμένος με καθίσματα τηρώντας τις αποστάσεις των μέτρων που έχουν επιβληθεί λόγω κορονοϊού. Ανακοινώνεται επίσης ότι τόσο ο Μεγάλος Εσπερινός, όσο και η Θεία Λειτουργία την ημέρα της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου(14 και 15/8/2020) θα γίνουν στον ίδιο υπαίθριο χώρο.

 

Παρακλήσεις στον Αγιο Βησσαρίωνα

Στο Ιερό Μητροπολιτικό παρεκκλήσιο του Αγίου Βησσαρίωνος, στην πλατεία Λαού, καθ’ όλη τη διάρκεια του Δεκαπενταυγούστου και τις ημέρες που η Αγία μας Εκκλησία έχει ορίσει να τελούνται ιερές παρακλήσεις προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου, η Ακολουθία θα ξεκινάει στις 20:30 έως και 21:30.

 

Προσκυνηματική εκδρομή διοργανώνει ο Αγιος Αχίλλιος
H ενορία του Αγίου Αχιλλίου διοργανώνει 5ήμερη προσκυνηματική εκδρομή από 17 έως 21 Αυγούστου στη Δυτική Πελοπόννησο. Πάτρα - Αίγιο - Καλάβρυτα - Ζαχάρω - Ανδρίτσαινα - Πύλος - Καλαμάτα - Κυπαρισσία είναι μερικοί σταθμοί όπου θα προσκυνήσουμε στις Ι. Μονές: Δαμάστας - Αγίας Λαύρας - Μεγάλου Σπηλαίου - Ιωάννου Θεολόγου Βερίνου-Παναγίας Βουλκάνου - Προφήτου Ιωήλ - Παναγίας Κρεμαστής - Σεπετού και στους Ι. Ναούς Αγίου Ανδρέα, Παναγίας Τρυπητής, Παναγίας Υπαπαντής, Αγίας Θεοδώρας Βάστας. Επίσης περιλαμβάνει επισκέψεις στην Αρχαία Ολυμπία, τον οδοντωτό σιδηρόδρομο Καλάβρυτα-Διακοφτό, τη λίμνη Καϊάφα. Το ακριβές πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα. Πληροφορίες-δηλώσεις συμμετοχής στον π. Ραφαήλ, τηλ. 2410-537.159 και e-mail inaagr@gmail.com

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass