Σε απεργία διαρκείας οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ

ΠΟΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΙ

Δημοσίευση: 09 Αυγ 2020 15:00
ΦΩΤ. ΑΡΧΕΙΟΥ ΦΩΤ. ΑΡΧΕΙΟΥ

Σε απεργία διαρκείας βρίσκονται από χθες Σάββατο οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ αντιδρώντας στην τροπολογία που νομιμοποιεί την ανάθεση αλλότριων καθηκόντων με αποφάσεις Δημάρχων σε υπαλλήλους του κλάδου Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών (ΔΥΠ) που στελεχώνουν και υποστηρίζουν τη λειτουργία των Κέντρων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργαζομένων στα Κ.Ε.Π. (Π.Ο.Σ.Ε.Κ.Ε.Π.) οι εργαζόμενοι θα απέχουν:
1) Από καθήκοντα «αλλότρια» για όλους τους υπαλλήλους του κλάδου Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών (Δ.Υ.Π.) που στελεχώνουν τα ΚΕΠ, ήτοι, από καθήκοντα άλλων κλάδων ή συναφή με τον κύριο τίτλο σπουδών.
2) Από καθήκοντα εξυπηρέτησης πολιτών μέσω του Προγράμματος MyKepLive, για όλους τους εργαζομένους στα ΚΕΠ.
3) Από καθήκοντα της διαδικασίας χορήγησης Βεβαίωσης περί Αυτοπρόσωπης Εμφάνισης σε κατέχοντες δελτίο αιτούντος διεθνούς προστασίας σε ισχύ, για όλους τους εργαζομένους στα ΚΕΠ.
Η ανακοίνωση προσθέτει, μεταξύ άλλων, «καταδικάζουμε την παράδοση 700 περίπου ΚΕΠ ανά την επικράτεια στη διάθεση των Δημάρχων και εκφράζουμε την έντονη αντίθεσή μας στην αθρόα εισαγωγή χωρίς σχεδιασμό νέων διαδικασιών και προγραμμάτων στα ΚΕΠ, τα οποία αντιμετωπίζουν δραματικές ελλείψεις σε προσωπικό και στη διαρκή παραπομπή πολιτών στα ΚΕΠ από άλλες υπηρεσίες που έχουν κλείσει τις πόρτες τους στο κοινό».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass