Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 09 Αυγ 2020 15:52

Οι λειτουργίες στην εκκλησία της Παναγίας

Το λειτουργικό πρόγραμμα της ενορίας του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Λαρίσης για τον Δεκαπενταύγουστο θα είναι το ακόλουθο:

Ως και την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, κάθε πρωί και ώρα 7:00 Ορθρος και Θεία Λειτουργία. Κάθε απόγευμα και ώρα 19:00 η ακολουθία του Εσπερινού και εν συνεχεία οι Παρακλητικοί Κανόνες της Παναγίας εναλλάξ. Παράκληση δεν τελείται το απόγευμα του Σαββάτου και την παραμονή της Μεταμορφώσεως.
Στο μεταξύ την ερχόμενη Τετάρτη 12 Αυγούστου και ώρα 19.00 θα τελεσθεί στον ιερό ναό το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου, αμέσως μετά την ακολουθία του Εσπερινού και του Παρακλητικού Κανόνος της Παναγίας.

 

Αγρυπνία για τα προεόρτια της Παναγίας στον Αγ. Αχίλλιο

Την προπαραμονή του Δεκαπενταύγουστου, την ερχόμενη Πέμπτη 13 Αυγούστου στις 8 το βράδυ, θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία κατά το ιεροσολυμίτικο τυπικό, στον Ναό του Αγίου Αχιλλίου. Η Αγρυπνία περιλαμβάνει την (τελευταία) παράκληση της Υπεραγίας Θεοτόκου και στη συνέχεια τον προεόρτιο Εσπερινό της Παναγίας μετά λιτής, αρτοκλασίας και λιτανεύσεως του ιερού Σκηνώματος της Υπερευλογημένης Θεοτόκου, καθώς και τις τρεις στάσεις των Εγκωμίων, τα Θεομητορικά Ευλογητάρια και τα αφιερωμένα στην εορτή Εξαποστειλάρια «Απόστολοι εκ περάτων…». Στο τέλος της Αγρυπνίας οι πιστοί χριστιανοί θα έχουν την ευκαιρία να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων.

 


Υπαίθριες λειτουργίες στην Ανατολή Αγιάς

Υπαίθρια έξω από τον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ανατολής κάτω από τα αιωνόβια πλατάνια τελείται καθημερινά στις 7 μ.μ. ακολουθία της Ιεράς Παράκλησης στην Υπεραγία Θεοτόκο. Ο χώρος είναι κατάλληλα διαμορφωμένος με καθίσματα, τηρώντας τις αποστάσεις των μέτρων που έχουν επιβληθεί λόγω κορονοϊού. Ανακοινώνεται επίσης ότι τόσο ο Μεγάλος Εσπερινός, όσο και η Θεία Λειτουργία την παραμονή και ανήμερα της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (14 και15/8/2020) θα γίνουν στον ίδιο υπαίθριο χώρο.

 

Παρακλήσεις στο Αρμένιο

Κατά την περίοδο της νηστείας του Δεκαπενταυγούστου στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας του Αρμενίου θα τελούνται καθημερινά το απόγευμα στις 19.30 οι Παρακλητικοί Κανόνες της Παναγίας.

 

Η εορτή της Θεοτόκου στο Καστρί

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για το πανηγύρι του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Καστρί Λουτρό Αιγάνης έχουν ως εξής: Την Παρασκευή 14 Αυγούστου το απόγευμα (7:30) θα τελεστεί Μέγας Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, θείο κήρυγμα κι εν συνεχεία η περιφορά της εικόνας της Παναγίας στους δρόμους του οικισμού. Το Σάββατο 15 Αυγούστου το πρωί θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

 

Λειτουργία στις Νέες Καρυές

Πανηγυρική θεία λειτουργία θα τελεστεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Σπυρίδωνα Νέων Καρυών (παλιά ονομασία «Σαρλίκη») μεθαύριο Τρίτη 11 Αυγούστου.

 

Παρακλήσεις στη Μονή Ραφαήλ του Πυργετού

Στην Ιερά Μονή Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Πυργετού, καθημερινά στις 7 μ.μ. και μέχρι τις 13 Αυγούστου, θα τελείται εσπερινός και ακολούθως παράκληση υπέρ της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass