Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τρέχουν για φως οι γυναίκες Αλεξανδρινής

Οργανωμένη συνάντηση παρουσία του προέδρου του οικισμού Ηλ. Κίτσου

Δημοσίευση: 10 Αυγ 2020 18:07

ΤΥΡΝΑΒΟΣ Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα
Παρουσία πολλών γυναικών της Αλεξανδρινής πραγματοποιήθηκε η πρώτη οργανωμένη συνάντηση γυναικών του οικισμού, στον αύλειο χώρο του «Hotel Vlasis».


Η συνάντηση έγινε σε κλίμα ενθουσιασμού για την πρωτοβουλία.
Στις συζητήσεις δόθηκε υπόσχεση για το μέλλον, για περισσότερες και συχνότερες συναντήσεις. Η εκπρόσωπος του χωριού κ. Σοφία Συμεωνίδου – Καλαφάτη, καλωσόρισε τις γυναίκες υποσχόμενη κάθε δυνατή προσπάθεια και για άλλες πρωτοβουλίες.
Ο πρόεδρος της Αλεξανδρινής κ. Ηλίας Κίτσος εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή αλλά και τη μαχητικότητα των γυναικών, απάντησε συνολικά στις ερωτήσεις που του τέθηκαν. Επίσης υπογράμμισε την ικανοποίησή του για την πορεία εφαρμογής του Ν. 2386 /96 και την ελπίδα για ταχύτερη ολοκλήρωση της διαδικασίας. Πρόκειται για ένα άλμα στο μέλλον, την ανάπτυξη που φέρνει ηρεμία σε εκατοντάδες κατοίκους και δικαιοπάροχους.
Σχετικά με το ηλεκτρικό ρεύμα, ένα χρόνο από την έγκριση και απόφαση για την όδευση του δικτύου, τόνισε ότι έχουν δίκιο οι γυναίκες να απαιτούν άμεση λύση του προβλήματος.
Και ο κ. Κίτσος συνέχισε λέγοντας: «Πιστεύουμε ότι μπορεί να δοθεί λύση στο πρόβλημα της χρηματοδότησης και υπάρχουν τα εργαλεία για ηλεκτροδότηση της υπαίθρου και για φως.
Η διαπίστωσή μου, είπε, είναι ότι το κλίμα είναι ζεστό και τόσο ο δήμαρχος κ. Α. Γκουντάρας και κυρίως ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός, ελπίζουμε να βρουν τη φόρμουλα για προγραμματική συμφωνία ώστε να χρηματοδοτηθεί το έργο και να πραγματοποιηθεί η όδευση καταλήγοντας σε μετασχηματιστή. Έτσι θα είναι δυνατή η διείσδυση εντός και η λύση ολοκληρωμένη».
Κλείνοντας τον χαιρετισμό του ο πρόεδρος κ. Ηλίας Κίτσος ευχήθηκε καλή συνέχεια στο καλοκαίρι και τόνισε ότι χρειάζεται υπομονή και συνέχιση της προσπάθειας.

Σχετικά Άρθρα