Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αξιολογούνται προσφορές για το Α’ Αρχαίο Θέατρο

ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ -ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΜΑΡΜΑΡΟΥ

Δημοσίευση: 11 Αυγ 2020 21:12

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να αξιολογηθούν από ειδική επιτροπή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, οι προσφορές που έχουν κατατεθεί στον διεθνή διαγωνισμό προμήθειας μαρμάρου για τις ανάγκες αποκατάστασης του Α’ Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας.


Θα ακολουθήσει την ερχόμενη εβδομάδα η αξιολόγηση των προσφορών άλλων δύο αλληλένδετων με τον πρώτο, διεθνών διαγωνισμών για το Αρχαίο Θέατρο και συγκεκριμένα για την παροχή υπηρεσιών σάρωσης με laser – τρισδιάστατο λογισμικό CAD/CAMν- για την αποτύπωση των εδωλίων του μνημείου και την ακριβή συμπλήρωση των κενών που υπάρχουν, καθώς και για την παροχή υπηρεσιών για μεταφορές όγκων μαρμάρων – ενοικίαση γερανοφόρων οχημάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλο παρουσιάζεται το ενδιαφέρον εταιρειών και για τους τρεις παραπάνω διαγωνισμούς. Να σημειωθεί ότι οι διαγωνισμοί συμπληρώνουν μεταξύ τους το παζλ ενός κοινού έργου, που θα δρομολογηθεί σύντομα στο μνημείο και αφορά στην τοποθέτηση 240 νέων εδωλίων στο σώμα του Αρχαίου Θεάτρου, προκειμένου να αναδειχθεί η αρχική μορφή του.
Πρόκειται για ένα έργο που θα βασιστεί σε σύγχρονα μέσα και στις δυνατότητες που προσφέρει η νέα τεχνολογία, για την απόλυτη εφαρμογή των νέων μαρμάρινων μελών στο μνημείο.
Όλοι οι διαγωνισμοί έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από εθνικούς πόρους, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλία 2014-2020» ΕΣΠΑ 2014-2020. Τέλος να αναφέρουμε ότι αναμένεται ακόμη η επίσημη απάντηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (Κ.Α.Σ.) για την μελέτη αποκατάστασης της σκηνής του Α’ Αρχαίου Θεάτρου.
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Σχετικά Άρθρα