Εκδηλώσεις για τον Δεκαπενταύγουστο στα Φάρσαλα

139 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Δημοσίευση: 13 Αυγ 2020 18:15

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γ. Γκαντέλου
Θρησκευτικές εκδηλώσεις θα διοργανωθούν για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και της Απελευθέρωσης της πόλης των Φαρσάλων (15-8-1881) και θα πραγματοποιηθούν στις 14 και 15 Αυγούστου, που θα γίνουν με τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί για την προστασία της υγείας των πολιτών από τη διασπορά του κορονοϊού, ενώ δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος η λιτανεία του επιταφίου της Παναγίας, που γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.


Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα έχει ως εξής: Παραμονή της εορτής στις 14 Αυγούστου, στις 7:30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός και θα ψαλούν τα Εγκώμια του Επιταφίου της Παναγίας, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου. Στις 8:45 μ.μ. θα ξεκινήσει η άφιξη των επισήμων. Φέτος δεν θα γίνει η περιφορά του επιταφίου της Παναγίας, ενώ στις 11 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί νυκτερινή Θεία Λειτουργία. Μεθαύριο Σάββατο 15 Αυγούστου, ανήμερα της εορτής της Παναγίας, στις 07:00 π.μ. θα γίνει η έναρξη του Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας. Στις 8 π.μ. θα γίνει η έπαρση της σημαίας στην πλατεία Δημαρχείου, στις 10:00 π.μ θα ξεκινήσει η προσέλευση των επισήμων και στις 10:15 π.μ. θα ξεκινήσει η επίσημη δοξολογία. Η εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας θα γίνει από την ειδική συνεργάτιδα του Δημάρχου κ. Άννα Φλωρά. Αμέσως μετά, θα γίνει συγκέντρωση στην πλατεία «15ης Αυγούστου» (παραπλεύρως του Ι.Ν.), όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση, παρουσία των Τοπικών Αρχών και θα κατατεθούν στεφάνια από τους: Δήμαρχο Φαρσάλων, Εκπρόσωπο της Περιφέρειας, Ανώτερο Στρατιωτικό Διοικητή Φρουράς Φαρσάλων, Διοικητή Αστυνομικού Τμήματος, Προϊστάμενο Πυροσβεστικού Κλιμακίου Φαρσάλων για την απελευθέρωση της πόλης των Φαρσάλων (1881) και στις 7:30 μ.μ θα γίνει η υποστολή της σημαίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass