«Κλειστόν λόγω διακοπών...»

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΜΕ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ * ΠΟΛΛΟΙ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Δημοσίευση: 13 Αυγ 2020 21:10

«Κλειστόν λόγω διακοπών»: Τρεις λέξεις, χιλιάδες συναισθήματα για τους εμπόρους και επαγγελματίες της πόλης που είθισται να κλείνουν για τις διακοπές τους την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου.

Μετά από τη λόγω Covid-19 οικονομική αλλά και ψυχολογική φθορά της άνοιξης, οι επαγγελματίες της πόλης κλείνουν τα μαγαζιά τους και φεύγουν για τις διακοπές τους. Άλλοι στα χωριά τους, άλλοι σε κάποιο νησί και πάντα μέσα στη νέα πραγματικότητα που έχει δημιουργήσει ο κορονοϊός, οι καταστηματάρχες αφήνουν τη Λάρισα για να κλέψουν κάποιες στιγμές ανάσας και επαναφόρτισης των μπαταριών τους, αν και η αργία του Δεκαπενταύγουστου πέφτει Σάββατο και δεν μεγαλώνει την περίοδο που θα ξεκουραστούν. Ο Αύγουστος παραδοσιακά θεωρείται ο μήνας των διακοπών, αφού κατά μία θεωρία, η προτίμηση του μήνα αυτού για τις καλοκαιρινές διακοπές έλκει την καταγωγή της από το αγροτικό παρελθόν της χώρας μας, μιας και είναι ο καλοκαιρινός μήνας με τις λιγότερες γεωργικές εργασίες και θεωρείτο ως μήνας ανάπαυσης.
Ο κ. Κώστας διατηρεί κατάστημα ένδυσης στο κέντρο της Λάρισας και από μεθαύριο Σάββατο το κατάστημά του θα είναι κλειστό λόγω διακοπών. «Θα ανοίξουμε και πάλι στις 24 Αυγούστου. Πάντα αυτή την εβδομάδα το έκλεινα το μαγαζί. Είναι η εβδομάδα που χρειαζόμαστε για να τα βγάλουμε πέρα τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται. Μια ανάπαυλα είναι πάντα χρήσιμη τόσο για εμάς όσο και για τους πελάτες» θα πει χαμογελώντας στην «Ε».
Είναι κι αυτοί όμως που δεν θα μπορέσουν να κλείσουν τα μαγαζιά τους, αφού τον Σεπτέμβρη αναμένουν πολλή δουλειά κι αν κλείσουν τώρα δεν θα μπορέσουν να είναι καθ’ όλα προετοιμασμένοι. Ο κ. Βασίλης δεν θα κλείσει την επιχείρησή του τον Αύγουστο. «Για μας ο Αύγουστος είναι μήνας προετοιμασίας για τη φθινοπωρινή σεζόν και τη σχολική χρονιά. Καθημερινά έχω παραλαβές, εάν δεν δουλέψω δεν θα μπορέσω να είμαι εγκαίρως έτοιμος» θα μας πει.
Τον Αύγουστο κάθε γωνιά της χώρας, όσο απομακρυσμένη και δυσπρόσιτη κι αν είναι, ζωντανεύει. Ακόμα και το τελευταίο χωριουδάκι έχει επισκέπτες. Ταυτόχρονα, σε κάθε γωνιά της χώρας μας υπάρχει μια εκκλησία ή ένα μοναστήρι αφιερωμένο στη Μεγαλόχαρη. Κτίσματα συχνά κλειστά όλον τον χρόνο, αυτές τις μέρες ανοίγουν τις πόρτες τους. Τα πεζούλια ασπρίζονται, ο περίβολος καθαρίζεται, οι εικόνες στολίζονται. Κι ο κόσμος μαζεύεται, οι καταγόμενοι από εκεί για να δουν ξανά, συχνά έπειτα από έναν ολόκληρο χρόνο, φίλους και γνωστούς, να μάθουν τα νέα τους και οι επισκέπτες για να γνωρίσουν έναν ακόμα τόπο.
Την εβδομάδα αυτή του Δεκαπενταύγουστου ισχύει ο κανόνας του αντιστρόφως ανάλογου: Για κάθε ένα μαγαζί στη Λάρισα που κλείνει, ένα σπιτάκι σε κάποιο χωριό ζωντανεύει…
Θ.Α.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass