Αδειάζει η Λάρισα τον Δεκαπενταύγουστο

ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ «ΠΑΣΧΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ» ΥΠΟ ΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΠΟΥ ΚΑΛΠΑΖΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Δημοσίευση: 14 Αυγ 2020 21:10

Βαλίτσα, μάσκα, αντισηπτικά και φεύγουν για διακοπές οι Λαρισαίοι. Μπορεί η πανδημία του κορονοϊού να καλπάζει και τα μέτρα το ένα να έρχεται μετά το άλλο κάνοντας το φετινό καλοκαίρι ακόμη πιο δύσκολο, η ανάγκη όμως για φυγή έστω την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου είναι πολύ μεγαλύτερη.


Παρά την αυστηροποίηση των μέτρων και το νέο ωράριο στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που τέθηκε σε εφαρμογή και τις συστάσεις των ειδικών που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας ότι δεν αρκούν ούτε αυτά τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του, οι πολίτες συνεχίζουν να κινούνται σε χαλαρούς και καλοκαιρινούς ρυθμούς.
Εξάλλου, κανείς δεν γνωρίζει πώς θα είναι τα πράγματα το επόμενο διάστημα. Ήδη από τις αρχές της εβδομάδας πολλοί επαγγελματίες κατέβασαν ρολά λόγω Δεκαπενταύγουστου, ενώ και η κίνηση έχει μειωθεί αισθητά και αναμένεται από σήμερα Παρασκευή την πόλη να εγκαταλείψει και το τελευταίο κύμα εκδρομέων.
Άλλοι για τα εξοχικά τους, άλλοι για κάποιο τριήμερο και άλλοι θα πάρουν τα βουνά.
Μπορεί πανηγύρια να μην έχει φέτος για το «Πάσχα του Καλοκαιριού», πολλά μπαρ και εστιατόρια να κλείνουν στις 12, η μάσκα να είναι υποχρεωτική σε πολλούς ανοιχτούς αλλά και κλειστούς χώρους, αλλά τελικά όλα μπορεί να ξεπεραστούν αρκεί να υπάρχει καλή διάθεση.
Βέβαια φέτος η χρονιά είναι περίεργη και πολλοί δεν κατόρθωσαν να προγραμματίσουν έστω και ολιγοήμερες διακοπές είτε υπό τον φόβο του κορονοϊού, είτε λόγω οικονομικών δυσχερειών ή και εξαιτίας επαγγελματικών υποχρεώσεων.
Το Σαββατοκύριακο, όμως, αναμένεται θερμό και ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει πάνω από 35 βαθμούς Κελσίου, οπότε η λύση της αυθημερόν εξόρμησης στα παράλια φαντάζει ιδανική.
Για όσους δεν τα καταφέρουν μπορούν να απολαύσουν την ομορφιά της έρημης πόλης. Πάντως είτε στην πόλη, είτε στη θάλασσα, είτε στο βουνό, η μάσκα, το αντισηπτικό και οι αποστάσεις είναι το «must» του φετινού καλοκαιριού.
Ν. ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass