Με ελάχιστους Βαλκάνιους φέτος το Κόκκινο Νερό

ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ 12 ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ

Δημοσίευση: 15 Αυγ 2020 21:27

ΚΟΚΚΙΝΟ ΝΕΡΟ
Το Κόκκινο Νερό είναι ένας μοναδικός προορισμός για το καλοκαίρι, και όχι μόνο, συνδυάζοντας θάλασσα και βουνό, με τις ιαματικές του πηγές, με το πράσινο και τις διαδρομές στο δάσος, όπως το φαράγγι και οι καταρράκτες της Καλυψώς κ.ά.


Φέτος η τουριστική περίοδος δεν είναι σαν τις προηγούμενες. Από τη μια ο αποκλεισμός της περιοχής ευρύτερα λόγω της μη λειτουργίας του ολοκληρωμένου κόμβου Πυργετού – Ραψάνης, από την άλλη η παρατεταμένη καθυστέρηση στην παράδοση σε κυκλοφορία της μεγάλης γέφυρας του Πηνειού στα Τέμπη, προστέθηκαν και οι τελευταίες αποφάσεις για το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης -λόγω κορονοϊού- στις 12 τα μεσάνυχτα και μάλιστα σε φουλ καλοκαιρινή – τουριστική περίοδο.
Κι όμως το Κόκκινο Νερό που απέχει μόλις 60 χιλιόμετρα από τη Λάρισα, δηλαδή περίπου μια ώρα δρόμος, παραμένει ένας προορισμός περισσότερο για ξένους τουρίστες παρά για τους Έλληνες, οι οποίοι πριν μερικές δεκαετίες είχαν την περιοχή ως τόπο διακοπών κάθε χρόνο.
Το Κόκκινο Νερό διατηρεί την αυθεντικότητά του και όσοι επιλέγουν την περιοχή για τις διακοπές τους είναι γιατί θέλουν να περάσουν κάποιες μέρες σε ένα καταπράσινο περιβάλλον, με καταγάλανη και καθαρή θάλασσα και με ενδιαφέρουσες προτάσεις για αποδράσεις στην ευρύτερη περιοχή.
Παράλληλα, πολλοί είναι οι παραθεριστές που επιλέγουν το Κόκκινο Νερό για θεραπευτικούς λόγους χάρη στις ιαματικές ιδιότητες του νερού της πηγής με την περίεργη ανθρακούχα γεύση.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Κόκκινου Νερού, Κουτσουπιάς, Παλιουργιάς και Πλατιάς Άμμου, κ. Βασίλης Ευθυμίου, δηλώνει ότι τα όποια προβλήματα πρέπει να λυθούν με παρεμβάσεις της Περιφέρειας και της Δημοτικής Αρχής και επαναλαμβάνει και φέτος ένα άλλο πάγιο αίτημα προς τον Δήμο Αγιάς να ριχτεί άμμος στην παραλία του Κόκκινου Νερού, ώστε αυτή να είναι πιο βατή, και ταυτόχρονα το έργο να γίνει κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μην αλλοιώνεται το περιβάλλον αλλά να εξυπηρετούνται καλύτερα οι λουόμενοι.
Τέλος, ο κ. Ευθυμίου αναφέρθηκε στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ νομού Λάρισας και τον πρόεδρό του, κ. Βασίλη Μανδηλά, σημειώνοντας ότι το Υπεραστικό ΚΤΕΛ ν. Λάρισας συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής με τα συχνά δρομολόγια.

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass