ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΛΙΑΚΟΥΛΗ:

Ενας Δεκαπενταύγουστος αλλιώτικος από τους άλλους...

Δημοσίευση: 14 Αυγ 2020 16:01

«Δεκαπενταύγουστος. Σύνθετη λέξη. Λέξη που αναβλύζει μυρωδιές, αρώματα, εικόνες, αναμνήσεις. Μια λέξη που κρύβει μέσα της ολόκληρη την Ελλάδα.

Κρύβει λίγο και τον καθένα από μας· μαζί με τα πολλά ή τα λίγα καλοκαίρια του. Δεκαπενταύγουστος. Κορύφωση μιας εποχής. Της κατεξοχήν ελληνικής εποχής, του καλοκαιριού. Την εποχή που, όπως λέει ο μεγάλος μας ποιητής Ανδρέας Εμπειρίκος, οι Έλληνες μετουσίωσαν δραματικά σε συμβολικό επίπεδο κι «…έκαμαν οίστρο της ζωής, τον φόβο του θανάτου».
Δεκαπενταύγουστος 2020. Ένας Δεκαπενταύγουστος αλλιώτικος από πολλούς άλλους. Μουδιασμένος. Ένας Δεκαπενταύγουστος του φόβου. Του φόβου της γενικευμένης αρρώστιας, του φόβου της συνεπακόλουθης οικονομικής ύφεσης, του φόβου του πιθανού πολέμου.
Οι συνειρμοί αναπόφευκτοι. Δεκαπενταύγουστο τορπιλίστηκε η Έλλη στο λιμάνι της Τήνου. Ανήμερα της ιερής γιορτής. Μετά, ξεκίνησε ο πόλεμος. Μετά ξεκίνησαν πολλοί άλλοι πόλεμοι. Πολλές, απανωτές κρίσεις. Τίποτα δεν έμεινε πια, το ίδιο. Δεκαπενταύγουστος 2020. Πρέπει πάλι όλοι να γίνουμε μια γροθιά. Ενωμένοι να αναστοχαστούμε, τι οφείλουμε να πράξουμε για να ξανακερδίσουμε τα επόμενα καλοκαίρια μας. Τους καλούς καιρούς, που αναπόφευκτα θα έρθουν. Ευθύνη, είναι η λέξη κλειδί. Ατομική, συλλογική, πολιτική. Όλοι Μαζί, μπορούμε να ξανακερδίσουμε τις καλές εποχές.
Όλοι Μαζί, μπορούμε να ξανανιώσουμε τον οίστρο της ζωής, αρκεί να μην φοβηθούμε τον ίδιο τον φόβο του θανάτου… Και δεν υπάρχει καλύτερο γιατρικό για τον φόβο του θανάτου, από τη ζώσα θρησκεία μας και τη γιορτή της Μάνας - Παναγιάς. Καλή Παναγιά, με ευθύνη, με ελπίδα, με Αγάπη για τον Άνθρωπο και τον Τόπο μας… Καλή Παναγιά, θα τα παλέψουμε ΟΛΑ και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass