Ανησυχία, επαγρύπνηση και αισιοδοξία στην ορεινή Καρυά

ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΕΟΔΥ ΣΕ 88 ΑΤΟΜΑ -ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ -ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ: «ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΟΥΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ»

Δημοσίευση: 18 Αυγ 2020 21:02
Συνεργείο του ΕΟΔΥ παίρνει δείγματα από κατοίκους της Καρυάς Συνεργείο του ΕΟΔΥ παίρνει δείγματα από κατοίκους της Καρυάς

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε») Του Γιάννη Μουκίδη

Εύλογη η ανησυχία, επαγρύπνηση αλλά και συγκρατημένη αισιοδοξία για τα αποτελέσματα των ελέγχων,

μετά τη χθεσινή δειγματοληψία στην ορεινή Καρυά Ελασσόνας. Δειγματοληπτικούς ελέγχους σε 88 άτομα πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που επισκέφτηκε την κοινότητα Καρυάς του Δήμου Ελασσόνας χθες Δευτέρα 17 Αυγούστου, μετά από 5 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της κοινότητας Καρυάς, κ. Νίκος Κατσίβελος, όλα κύλησαν ομαλά, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας με τις χρήσιμες οδηγίες των ειδικών.
Οι κάτοικοι που σχετίζονται με το στενό και ευρύτερο οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον της οικογένειας που νοσεί, προσήλθαν κατόπιν συνεννόησης με το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες. Ακόμη, όπως έγινε γνωστό, στη δειγματοληψία της Καρυάς, που έγινε στον προαύλιο χώρο του Πνευματικού Κέντρου της Κοινότητας, παρουσιάστηκαν και επαγγελματίες και εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις εστίασης της περιοχής δίνοντας δείγματα. Την όλη διαδικασία επόπτευαν ο αντιδήμαρχος Ελασσόνας (…Καρυώτης στην καταγωγή), κ. Γιώργος Κατσιούρας, και ο πρόεδρος της Κοινότητας, κ. Νίκος Κατσίβελος.
Σε σχετική δήλωση, μετά την ολοκλήρωση της δειγματοληψίας, ο δήμαρχος Ελασσόνας, κ. Νίκος Γάτσας, επισήμανε: «Είμαστε και πρέπει να παραμείνουμε όλοι σε επαγρύπνηση. Ο αριθμός των δειγμάτων δείχνει την σοβαρότητα της κατάστασης. Παρακαλούμε τους κατοίκους και τους επισκέπτες να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν μάσκα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, να μην συνωστίζονται για κανέναν λόγο και εάν νιώσουν την παραμικρή αδιαθεσία άμεσα να επικοινωνήσουν με τον γιατρό τους, το Κέντρο Υγείας ή να καλέσουν τον ΕΟΔΥ, ώστε να τους δοθούν οι απαραίτητες διευκρινίσεις και οδηγίες. Είναι υποχρέωσή μας να προστατεύσουμε τόσο τους εαυτούς μας όσο και τους γύρω μας και να επιδείξουμε υπευθυνότητα». Κλειστά τα καταστήματα
Κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην κοινότητα Καρυάς, μετά από ομόφωνη απόφαση των ιδιοκτητών καταστημάτων της Κοινότητας και του Δήμου Ελασσόνας, ώστε να αποτραπεί η διασπορά του ιού με κάθε τρόπο.  Μετά από επικοινωνία του προέδρου της κοινότητας Καρυάς, κ. Ν. Κατσίβελου, με τον δήμαρχο Ελασσόνας, κ. Ν. Γάτσα, τον οποίο και ενημέρωσε για την απόφαση των καταστηματαρχών, η απόφαση θεωρήθηκε πολύ υπεύθυνη και δείχνει το ενδιαφέρον τους για την κοινότητα και τους χωριανούς τους, αδιαφορώντας για το οικονομικό κόστος που μπορεί να προκύπτει.  Με τη σειρά του, ο δήμαρχος Ελασσόνας, κ. Γάτσας, ευχαρίστησε τους καταστηματάρχες της Καρυάς για την πρότασή τους για ένα τόσο σοβαρό θέμα και δήλωσε: «Είναι μια γενναία και υπεύθυνη απόφαση αυτή των καταστηματαρχών, ώστε να διασφαλιστεί με κάθε τρόπο η υγεία των κατοίκων και να περιοριστεί με κάθε τρόπο το εύρος της διασποράς του ιού.
Έως ότου τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά και σε αναμονή έκδοσης των επίσημων αποτελεσμάτων από την ιχνηλάτηση, ζητάμε από κατοίκους και επισκέπτες να υπάρχει κατανόηση, ψυχραιμία και συνεργασία, ώστε να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία. Η κατάσταση μέχρι στιγμής είναι ελεγχόμενη, όπως μας έχουν ενημερώσει και ό,τι μέτρο θα παρθεί θα είναι προς όφελος όλων. Χρειάζεται ατομική ευθύνη και μέτρα προστασίας από όλους μας».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass