Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοιξε η πλατφόρμα για την ενίσχυση παραγωγών λαϊκών αγορών της Θεσσαλίας

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ

Δημοσίευση: 20 Αυγ 2020 15:01

Σε λειτουργία τέθηκε χθες Τετάρτη η ειδική εφαρμογή του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., μέσω της οποίας οι παραγωγοί-πωλητές λαϊκών αγορών θα καταθέσουν τις αιτήσεις τους για να λάβουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση που δικαιούνται στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού. Για τους παραγωγούς των λαϊκών αγορών της Θεσσαλίας το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης είναι 1.500 ευρώ ανά παραγωγό.
Σημειώνεται ότι δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι όσοι:
α) έχουν υποβάλει Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης για το έτος 2019, έως και 31/12/2019, β) έχουν άδεια παραγωγού πωλητή λαϊκών αγορών σε ισχύ, γ) δεν ήταν κάτοχοι προβληματικής επιχείρησης στις 31/12/2019, δ) δεν εξακολουθούν να έχουν στη διάθεσή τους ενίσχυση που έχει κριθεί ασυμβίβαστη με βάση προηγούμενη απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Επιπλέον των ανωτέρω, όσοι παραγωγοί πωλητές λαϊκών αγορών δραστηριοποιούνται στον κλάδο νωπών οπωροκηπευτικών, πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει η κείμενη νομοθεσία για την πώληση νωπών οπωροκηπευτικών. Οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν την αίτησή τους απευθείας στο σύστημα υποβολής της αίτησης ΕΑΕ 2019 μέσω της επιλογής «Χρήση εφαρμογής» στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://registration.dikaiomata.gr/user_registration/ εφόσον διαθέτουν προσωπικούς κωδικούς από παλαιότερο έτος (ΕΑΕ 2014-2020, υποβολή αιτήσεων για βιολογικά, νιτρορύπανση κ.λπ.) ή μέσω της ίδιας ηλεκτρονικής διεύθυνσης εφόσον προηγηθεί η εγγραφή στις εφαρμογές του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. (επιλογή «Αίτημα εγγραφής» στην ανωτέρω σελίδα). Μετά την είσοδο στην εφαρμογή αίτησης ΕΑΕ 2019 ο χρήστης επιλέγει από το κεντρικό μενού ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ COVID19> Αίτηση Κρατικής Ενίσχυσης Παραγωγών Πωλητών σε Λαϊκές Αγορές. Σημειώνεται ότι καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αίτησης έχει οριστεί η 23η Σεπτεμβρίου 2020. Σε δήλωσή του ο κ. Βορίδης επισημαίνει «την ιδιαίτερη σημασία που ενέχει η στήριξη που παρέχει το Υπουργείο σε όλους τους πληττόμενους κλάδους ανεξαιρέτως και επαναλαμβάνει την απόλυτη προσήλωση του Υπουργείου στη στενή παρακολούθηση των επιπτώσεων της πανδημίας στην αγροτική παραγωγή και οικονομία προκειμένου να παρεμβαίνει καίρια υπέρ των πληγέντων και των πληττόμενων κλάδων». Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκρέκας κάλεσε τους δικαιούχους να υποβάλουν το νωρίτερο δυνατόν τις αιτήσεις τους, ώστε το ποσό της ενίσχυσης να πιστωθεί άμεσα στον τραπεζικό τους λογαριασμό. «Μέσα σε αυτή την πρωτοφανή κρίση που δημιουργεί η πανδημία του κορονοϊού, η Κυβέρνηση αποδεικνύει για μία ακόμα φορά ότι στηρίζει έμπρακτα τους παραγωγούς», επισήμανε ο κ. Σκρέκας». Η Κυβέρνηση θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για να βοηθήσει τους Έλληνες αγρότες να ξεπεράσουν τις επιπτώσεις της πανδημίας, ώστε ο πρωτογενής τομέας να πρωταγωνιστήσει στην ανάκαμψη της οικονομίας», πρόσθεσε.