Αστεγος, άπορος και με το … «ένα πόδι στη φυλακή»

ΧΩΡΙΣ ΔΙΠΛΩΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΛΑΣΤΗ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 37ΧΡΟΝΟΣ

Δημοσίευση: 21 Αυγ 2020 21:28

«Το Δικαστήριο σάς κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς βρισκόσαστε με... το ένα πόδι στη φυλακή» τόνισε η πρόεδρος του Τριμελούς Αυτόφωρου Πλημμελειοδικείου Λάρισας ολοκληρώνοντας, χθες το μεσημέρι, μια δίκη με κατηγορούμενο έναν

37χρονο Βολιώτη.
Μια δίκη που παρότι δεν παρουσίαζε κανένα ποινικό ενδιαφέρον ανέδειξε τις κοινωνικές διαστάσεις ανθρώπων που «καταφεύγουν» στον κόσμο των εξαρτησιογόνων ουσιών για να «ξεφύγουν» από τα προβλήματά τους και όταν προσπαθούν να απεμπλακούν έχοντας συνειδητοποιήσει το αδιέξοδο, διαπιστώνουν πως έχουν απομονωθεί από το οικογενειακό περιβάλλον, έχουν αποκλεισθεί από την ήδη περιορισμένη αγορά εργασίας, ενώ οι κατά καιρούς συλλήψεις, παρότι αφορούν σε πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα έχουν ως αποτέλεσμα έναν ατέρμονο κύκλο διώξεων που καταλήγει στις δικαστικές αίθουσες.
Ο 37χρονος, λοιπόν, συνελήφθη προχθές το απόγευμα στη συνοικία του Ιπποκράτη, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας να οδηγεί, ενώ κάπνιζε ένα «τσιγαρλίκι» χασίς, για να παραπεμφθεί έτσι κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, αλλά και για οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.
Κατηγορίες «ανάξιες» λόγου αφού στην κατοχή του κατηγορουμένου, στην πραγματικότητα βρέθηκε μικροποσότητα χασίς, όση αντιστοιχεί δηλαδή σε ένα «μισοκαπνισμένο» τσιγάρο χασίς. Το παράδοξο ωστόσο με τον Βολιώτη κατηγορούμενο είναι το πώς βρέθηκε να οδηγεί στη Λάρισα το Ι.Χ. αυτοκίνητό του, χωρίς να διαθέτει άδεια οδήγησης, αλλά και με πλαστή πινακίδα κυκλοφορίας, για την απόκτηση της οποίας «δεν έδωσε πειστικές εξηγήσεις», όπως επισημάνθηκε και από την εισαγγελέα της έδρας. Να διευκρινισθεί πως η οδήγηση χωρίς δίπλωμα αποτελεί από τα πλέον συνηθισμένα αδικήματα που καταγράφονται σε τροχονομικούς ελέγχους, όπως σύνηθες θεωρείται η κυκλοφορία Ι.Χ. αλλά και μοτοσυκλετών με πλαστή (οπίσθια) πινακίδα, στην οποία μάλιστα συνήθως αναγράφεται ο αληθινός αριθμός για την περίπτωση ελέγχου. Ο 37χρονος Βολιώτης, λοιπόν, δηλώνοντας πως είναι «άνεργος, άπορος και, άστεγος» και πως κοιμάται στο αυτοκίνητό του με αφορμή και την έλλειψη σχέσεων με το συγγενικό του περιβάλλον, ζήτησε την επιείκεια του Δικαστηρίου, καθώς όπως είπε, αποφυλακίσθηκε πρόσφατα και δεν θέλει να επιστρέψει ξανά στη φυλακή. Τόνισε πως περιστασιακά έκανε μεροκάματα, όπως περιστασιακά κάνει χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών εξηγώντας πως «προσπαθώ να βάλω σε τάξη τα πράγματα στη ζωή μου».
Η άδεια οδήγησης και οι αληθινές πινακίδες κυκλοφορίας αφαιρέθηκαν πρόσφατα από τον 37χρονο κατηγορούμενο, καθώς «δεν πέρασα ΚΤΕΟ και μου τις αφαίρεσαν» όπως εξήγησε ο ίδιος, ενώ για το γεγονός ότι δεν έχει δίπλωμα, προλαβαίνοντας την επόμενη ερώτηση των δικαστών, τόνισε πως «για να ανανεώσω το δίπλωμα θέλει 200 ευρώ».
Ο 37χρονος δεν έδωσε πειστικές εξηγήσεις για το γεγονός ότι ενώ δεν είχε δίπλωμα και ενώ του είχαν αφαιρεθεί οι πινακίδες, τοποθέτησε πλαστή πινακίδα στο αυτοκίνητό του και οδήγησε έως τη Λάρισα όπου συνελήφθη να οδηγεί κάνοντας χρήση χασίς.
Ως προς την πλαστή πινακίδα τόνισε μόνο πως του την έφτιαξε ένας γνωστός του στον Βόλο, ενώ για το «τσιγαρλίκι» είπε πως του το έδωσε κάποιος άγνωστος στη Λάρισα.
«Ζητώ ταπεινά συγγνώμη και την επιείκεια του Δικαστηρίου» υπογράμμισε ο 37χρονος. Ωστόσο «οι πράξεις σας επισύρουν πολύ σοβαρές κυρώσεις» σημείωσε η πρόεδρος δείχνοντας να κατανοεί τη θέση του κατηγορουμένου, ο οποίος αντέτεινε «προσπαθώ να βάλω σε τάξη τα πράγματα στη ζωή μου». Με την πρόεδρο, να υπογραμμίζει πως «για αυτό θα πρέπει να ζητήσετε βοήθεια από ειδικούς». «Ζητώ ταπεινά συγγνώμη» επανέλαβε ο κατηγορούμενος συμπληρώνοντας ότι αποφυλακίσθηκε πρόσφατα και ότι «είδα πως είναι και δεν θέλω να γυρίσω στη φυλακή».
Η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του, καθώς «αποδείχθηκαν όλες οι πράξεις», όπως τόνισε, με το Δικαστήριο να επιβάλει ολιγοήμερη φυλάκιση για την κατοχή και χρήση χασίς, αλλά και πολύμηνη φυλάκιση για την οδήγηση χωρίς άδεια και χρηματικό πρόστιμο, με τριετή αναστολή.
Του επιβλήθηκε επίσης και στέρηση της άδειας οδήγησης για δύο έτη, ποινή… χωρίς ουσιαστικό αντίκτυπο, αφού ο 37χρονος δεν διαθέτει πια την άδεια. Για την κατηγορία ωστόσο της πλαστογραφίας – με αφορμή την πλαστή πινακίδα κυκλοφορίας - το Δικαστήριο αναγνωρίζοντας την οικονομική κατάσταση του Βολιώτη, επέβαλε χρηματική ποινή 200 ημερησίων μονάδων προς 3 ευρώ ή φυλάκιση 100 ημερών στην περίπτωση που δεν διαθέτει το απαιτούμενο χρηματικό ποσό.
Ο 37χρονος αναμενόταν να ασκήσει έφεση, για να αφεθεί ελεύθερος με την πρόεδρο του Τριμελούς Αυτοφώρου -με αφορμή και το γεγονός ότι εκκρεμούν σε βάρος του και άλλες υποθέσεις- να επισημαίνει στον κατηγορούμενο πως «το Δικαστήριο σάς κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς βρισκόσαστε με.. το ένα πόδι στη φυλακή».
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass