Παρελήφθησαν 189 νέοι πράσινοι κάδοι για τα Φάρσαλα και τα χωριά

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥΣ

Δημοσίευση: 25 Αυγ 2020 21:36

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γ. Γκαντέλου
Στην παραλαβή 189 νέων κάδων στον Δήμο Φαρσάλων, προχώρησε η αρμόδια Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου, στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει για την καθημερινή αποκομιδή των σκουπιδιών στην πόλη και στα χωριά, προχωρώντας σε

αντικατάσταση κατεστραμμένων πράσινων κάδων από το δίκτυό της.
Συγκεκριμένα, η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Φαρσάλων, παρέλαβε από την ανάδοχο εταιρεία 189 νέους κάδους σκουπιδιών την περασμένη εβδομάδα. Το περασμένο Σαββατοκύριακο άρχισε η διαδικασία συναρμολόγησής τους από την εταιρεία και από χθες ξεκίνησε σταδιακά η διαδικασία τοποθέτησης αυτών στο δυτικό τμήμα της πόλης των Φαρσάλων, σε σημεία που χρήζουν αντικατάστασης, με την ενέργεια αυτή να ολοκληρώνεται εντός της εβδομάδας εντός της πόλη και να ξεκινάει η διαδικασία αντικατάστασης πράσινων κάδων στα χωριά από την επόμενη κιόλας εβδομάδα. Όσοι κάδοι από τους παλαιούς κρίνεται ότι είναι επισκευάσιμοι, θα συλλέγονται από την Υπηρεσία Καθαριότητας κατά την αποκομιδή των σκουπιδιών, έτσι ώστε να επανατοποθετηθούν ξανά μετά την αποκατάστασή τους, ενώ οι κατεστραμμένοι θα οδηγούνται προς ανακύκλωση. Στη διαδικασία παραλαβής των πράσινων κάδων ήταν παρών η αντιδήμαρχος Φαρσάλων Καθαριότητας - Ηλεκτροφωτισμού κ. Δέσποινα Συροπούλου, ο αντιδήμαρχος Φαρσάλων - Τεχνικών Εργων κ. Νίκος Γκατζόγιας και υπάλληλοι της καθαριότητας του Δήμου.
Μιλώντας στην «Ε», η αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Δέσποινα Συροπούλου κατά την παραλαβή των κάδων ανέφερε τα εξής: «Από την ανάληψη των καθηκόντων μου, έναν χρόνο περίπου τώρα και μέσω της πανδημίας του κορονοϊού και των πρωτόγνωρων καταστάσεων που όλοι βιώνουμε συνεχίζω καθημερινά την προσπάθειά μου για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών καθαριότητας προς τους πολίτες του Δήμου μας. Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω ότι παραλάβαμε σημαντικό αριθμό πράσινων κάδων σκουπιδιών. Οι παραπάνω κάδοι αφού συναρμολογηθούν με σχέδιο και απόλυτη ιεράρχηση των αναγκών, θα μοιραστούν σε όλα τα σημεία του Δήμου ικανοποιώντας έτσι πάγια αιτήματα των συμπολιτών μας. Σ’  αυτό το σημείο επιτρέψετε μου να σας θυμίσω ότι δεν παραλάβαμε κανέναν κάδο προς χρήση, ούτε σκουπιδιών, ούτε ανακύκλωσης.
Έναν χρόνο μετά ολοκληρώνοντας τον πρώτο κύκλο παρεμβάσεων στην καθαριότητα στον τομέα των κάδων πιστεύω ότι ο απολογισμός έχει θετικό πρόσημο διότι: 1) Ενισχύσαμε την ανακύκλωση με μπλε κάδους. 2) Τοποθετήσαμε στην πόλη των Φαρσάλων, στις έδρες των πρώην Δήμων και στο Σταυρό κάδους ανακύκλωσης και συλλογής ρούχων (προσπάθεια που πρέπει να συνεχιστεί και να ενισχυθεί). 3) Παραλάβαμε τους πράσινους κάδους. Θα ήθελα να τονίσω επίσης ότι η διαχείριση της καθαριότητας – καθημερινότητας είναι πολύ σοβαρή και δύσκολη διαδικασία, γι’ αυτό Δήμος και δημότες πρέπει να κωπηλατούμε προς την ίδια κατεύθυνση αν θέλουμε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass