Ο ΣΥΡΙΖΑ Ελασσόνας υπέρ των τμημάτων Λυκείου Τσαριτσάνης

Δημοσίευση: 26 Αυγ 2020 19:07

«Το ζήτημα που προέκυψε από το Υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για κατάργηση των δύο τμημάτων προσανατολισμού της Γ’ Λυκείου Τσαριτσάνης, που θα επιφέρει αναστάτωση και μεταφορά των μαθητών σε τάξεις στην Ελασσόνα, σε τμήματα με πάνω από 20 παιδιά ανά τάξη, δεν πρέπει να εφαρμοστεί και πρέπει να αναστείλει την απόφαση που πήρε το Υπουργείο και η κ. Κεραμέως», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Ελασσόνας επισημαίνοντας:

«Δεν είναι μόνο το κόστος και η επικινδυνότητα μεταφοράς των μαθητών αλλά κυρίως η υποβάθμιση της Οικονόμειου Σχολής που διέπεται από ιστορικότητα, αποτελούσε ένα από τα πρώτα σχολεία στη Θεσσαλία και ήταν το μοναδικό γυμνάσιο στην επαρχία Ελασσόνας. Οι άριστες υποδομές που υπάρχουν στο Λύκειο της Τσαριτσάνης, οι διακρίσεις, η επιστημονική καταξίωση και η εκπαιδευτική αξία δεκαετιών που έφεραν την Οικονόμειο Σχολή να δέχεται την αναγνώριση σε πανελλήνιο επίπεδο.
To 2012 η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κατάργησε το Λύκειο στην Τσαριτσάνη. Το 2015 με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και μετά από αιτήματα, τοπικών φορέων, συλλόγων και πολιτών, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας πρότεινε την επαναλειτουργία του προς το Υπουργείο Παιδείας και έτσι επαναλειτούργησε το Λύκειο, με τη μορφή Λυκειακών Τάξεων. Σήμερα, εν έτει 2020, η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να καταργήσει και πάλι τις Λυκειακές Τάξεις της Οικονόμειου Σχολής με τρόπο απαράδεκτο. Αλήθεια οι εκδηλώσεις-φιέστες για να προταθεί η Οικονόμειος Σχολή στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO ποιο σκοπό είχαν; Τη σταδιακή κατάργησή της; Έτσι φαίνεται τελικά… Για να θυμηθούμε και την πρόταση-εξαγγελία πως «Θα φτιάξουμε νέο σχολείο» για να κάμψουν τις επιφυλάξεις όσων στο βάθος έβλεπαν το κλειδαμπάρωμα της ιστορίας, του πολιτισμού και της παιδείας. Τα νοικοκυριά ήδη επιβαρύνονται από την τραγική οικονομική κατάσταση και την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα. Οφείλει να σεβαστεί η κυβέρνηση τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο λαός και να μην προκαλεί τις τοπικές κοινωνίες. Να μην καταργηθούν τα τμήματα και να πάρει πίσω την απόφαση η Υπουργός Παιδείας και η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass