ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ:

Η Ελλάδα διαθέτει ισχυρή αποτρεπτική ικανότητα!

Δημοσίευση: 31 Αυγ 2020 16:10

«Μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση έχει δώσει θετικά δείγματα γραφής, κι αυτό αναγνωρίζεται και φαίνεται όχι μόνο στα διθυραμβικά σχόλια της διεθνούς κοινότητας, αλλά και σε όλες τις έρευνες της κοινής γνώμης στο εσωτερικό.

Οι πολίτες κατανοούν ότι σε μια δύσκολη συγκυρία αυτή η κυβέρνηση κρατάει τη χώρα όρθια. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό, πιστώνεται πρωτίστως στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη». Τα παραπάνω τόνισε - μιλώντας σε τοπικό κανάλι- ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, για τις προκλήσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση. Για την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας ο Θεσσαλός πολιτικός υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα διαθέτει ισχυρή αποτρεπτική ικανότητα. Δεν είναι ούτε η Συρία, ούτε οι Κούρδοι στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας. Είναι χώρα μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, χώρα που δαπανά σημαντικό ποσοστό του ΑΕΠ της για τις ένοπλες δυνάμεις, κι αυτό είμαστε αναγκασμένοι να το κάνουμε γιατί είμαστε υποχρεωμένοι από τη γεωγραφία να ζούμε σε αυτήν τη δύσκολη γειτονιά που μας έχει τάξει η ιστορία, με «κληρονομικούς εχθρούς», όπως κάποτε έλεγε ο Βενιζέλος. Για τους Τούρκους και τους Βούλγαρους τα έλεγε. Με τους Βούλγαρους εδώ και πολλές δεκαετίες ευτυχώς, έχουν αποκατασταθεί οι σχέσεις μας. Αλλά με τους Τούρκους συνεχίζουμε να έχουμε αυτά τα προβλήματα, που είναι καθαρά με βάση τις τουρκικές διεκδικήσεις, την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας».

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΑΞΙΕΣ!
Ωστόσο, αναρωτήθηκε «αν η Τουρκία έχει σήμερα καμία σχέση με αυτό που λέμε ευρωπαϊκό κεκτημένο. Γιατί υποτίθεται ότι είναι χώρα υποψήφια προς ένταξη ακόμη -δεν έχουν διακοπεί οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις, έχουν παγώσει. Ίσως θα έπρεπε να δοθεί ένα αυστηρό μήνυμα. Για ποιες ενταξιακές διαπραγματεύσεις μπορούμε να συζητούμε με μια χώρα που καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα; Έχει στις φυλακές πολιτικούς κρατουμένους. Έχει στη φυλακή τον ηγέτη του κουρδικού κόμματος του HDP. Κάποιος που ψηφίζεται με πάνω από τα 10% του λαού μιας χώρας μπορεί να φυλακίζεται γιατί θεωρείται απειλή προς το καθεστώς Ερντογάν; Μπορεί να έχει σχέση με τις ευρωπαϊκές αξίες μια χώρα που γυρίζει το ρολόι της ιστορίας έναν αιώνα πίσω και ξανακάνει τζαμιά μουσεία που είναι στον κατάλογο της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO; Γιατί και η Αγία Σοφία και η Μονή της Χώρας είναι στα μνημεία προστατευόμενου πολιτισμού, στον κατάλογο της UNESCO».

ΚΥΡΩΣΕΙΣ...
Για τη στάση της ΕΕ ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υπογράμμισε ότι «δυστυχώς, η Ευρώπη δείχνει ότι δεν έχει την αποφασιστικότητα να συνετίσει τον Ερντογάν. Βλέπετε ότι ακόμη και τις κυρώσεις -για τις οποίες μιλούμε- δεν είναι όλοι διατεθειμένοι να τις επιβάλουν στην επόμενη σύνοδο κορυφής. Κάποιοι προτάσσουν τη δική τους μικρο-εθνική ατζέντα, των οικονομικών κυρίως συμφερόντων, με την Τουρκία και όχι την ευρωπαϊκή συνολικότερα πολιτική. Θα περίμενα η Γερμανία, που είναι ηγέτιδα δύναμη στην Ευρώπη, να μην επιδιώκει ρόλο διαιτητή, αλλά ουσιαστικό ρόλο έμπρακτης αλληλεγγύης σε Ελλάδα και Κύπρο που είναι μέλη της ΕΕ».
Τέλος, ο κυβερνητικός βουλευτής σημείωσε ότι «η επόμενη χρονιά, το 2021, είναι μια χρονιά ορόσημο για την Ελλάδα, καθώς συμπληρώνονται 200 χρόνια από την εθνική παλιγγενεσία, από την επανάσταση του 1821 και είναι και ένα στοίχημα να δείξουμε και στον κόσμο έξω ότι “αυτός ο τόπος ο μικρός ο μέγας”, που λέει ο ποιητής, μπορεί να πετύχει μεγάλα πράγματα, παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass