Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε Μονές του Αγίου Ορους ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος

Επισκέφτηκε τη Γρηγορίου και Σίμωνος Πέτρας

Δημοσίευση: 31 Αυγ 2020 16:50

Σε Μονές του Αγίου Όρους, συνοδευόμενος από τον νέο πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως, π. Ιγνάτιο Μουρτζανό, βρέθηκε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, κ. Ιερώνυμος.


Αναλυτικότερα ο Ποιμενάρχης μας, με την ευκαιρία της παρουσίας του στο Περιβόλι της Παναγίας για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, επισκέφτηκε την Ιερά Μονή Οσίου Γρηγορίου.
Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής π. Χριστοφόρος και η αδελφότητά του υποδέχτηκαν εγκαρδίως τον σεπτό μας Ποιμενάρχη, ο οποίος χοροστάτησε στον μεθέορτο Εσπερινό.
Ο Σεβασμιότατος, έμπλεος ιερών συναισθημάτων για την παρουσία του στον μοναστικό χώρο, όπου αναπαυόταν πνευματικά στο πετραχήλι του μακαριστού Γέροντος π. Γεωργίου Καψάνη, ευχαρίστησε τους Πατέρες και Πνευματικούς του αδελφούς για την υποδοχή, ενώ τους απηύθυνε λόγο θεομητορικό, ευχηθείς να έχουν την προστασία της Παναγίας μας, αλλά και των εφόρων τους, Αγίου Νικολάου και Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας.

ΣΙΜΩΝΟΣ ΠΕΤΡΑΣ
Στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης, κ. Ιερώνυμος, τέλεσε την Ιερά Αγρυπνία για την εορτή της Κοιμήσεως και της εις Ουρανούς Μεταστάσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου.
Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής, π. Ελισαίος, μαζί με την περί αυτού Αδελφότητα υποδέχτηκαν τον σεπτό μας Ποιμενάρχη και στο Καθολικό του Μοναστηριού τελέστηκε επίσημη Δοξολογία.

Gallery άρθρου