Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 02 Σεπ 2020 21:03

Συνέλαβαν τον πεθερό, ψάχνουν τον συμπέθερο

ΤΟΥ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 3.000 ΕΥΡΩ ΚΑΘΩΣ ΕΙΧΕ 300 ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΥΣ ΑΨΗΦΩΝΤΑΣ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ επέβαλαν χθες αστυνομικοί του Τμήματος Φαρσάλων σε έναν 43χρονο Ρομά που πάντρευε την κόρη του αψηφώντας ωστόσο τα μέτρα πρόληψης της διάδοσης του κορονοϊού.


Ο 43χρονος συνελήφθη ενώ από την αστυνομία αναζητείται και ο 40χρονος συμπέθερός του και πατέρας του γαμπρού, αφού ως διοργανωτές του γαμήλιου γλεντιού είχαν -σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.- περί τους 300 καλεσμένους, όταν στον νομό Λάρισας ο μέγιστος προβλεπόμενος αριθμός συμμετεχόντων σε κοινωνικές εκδηλώσεις δεν πρέπει να ξεπερνάει τους πενήντα καλεσμένους.
Είναι η πρώτη παράβαση που βεβαιώνεται στον νομό από την ΕΛ.ΑΣ. με αφορμή κοινωνική εκδήλωση στην οποία παραβιάζονται τα μέτρα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
Ο γάμος έγινε χθες, με τους αστυνομικούς του Τμήματος Φαρσάλων, περασμένα μεσάνυχτα και μετά από καταγγελίες κατοίκων για διατάραξη κοινής ησυχίας -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- να κάνουν συστάσεις στους γονείς των νεόνυμφων, χωρίς ωστόσο να εφαρμόζονται οι συστάσεις που έγιναν λόγω της ηχορύπανσης.
Οι αστυνομικοί επανήλθαν αφού επέμεναν και οι καταγγέλλοντες, αλλά οι συστάσεις έπεσαν επίσης στο κενό με την ησυχία να επέρχεται τελικά, σύμφωνα με μαρτυρίες, μετά τις 2 τα ξημερώματα όταν και ολοκληρώθηκε το γαμήλιο γλέντι.
Για τον πατέρα ωστόσο της νύφης τα… όργανα συνεχίστηκαν και χθες αφού λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, αστυνομικοί του Τμήματος Φαρσάλων τον συνέλαβαν ενώ βρισκόταν στον οικισμό των Ρομά στα Φάρσαλα. Δεν εντόπισαν ωστόσο τον 40χρονο συμπέθερό του, προκειμένου να τον συλλάβουν επίσης ως συνδιοργανωτή της κοινωνικής εκδήλωσης η οποία, με βάση και τα πρόστιμα, μάλλον θα κοστίσει πολύ ακριβότερα απ’ όσο υπολόγιζαν οι συμπέθεροι.
Στον συλληφθέντα πατέρα της νύφης η ΕΛ.ΑΣ. επέβαλε το διοικητικό πρόστιμο των 3.000 ευρώ αφού αστυνομικοί, με τις συστάσεις για διατάραξη διαπίστωσαν ότι στον γάμο συμμετείχαν περί τους 300 καλεσμένους. Σε βάρος του 43χρονου πατέρα της νύφης θα σχηματιστεί τελικά δικογραφία και έτσι, νωρίς χθες το απόγευμα, αφέθηκε ελεύθερος ενώ θα οριστεί τακτική δικάσιμος.
Β.Κ.

Δύο νέα κρούσματα στη Λάρισα
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Επτά νέα κρούσματα στη Θεσσαλία εκ των οποίων τα δύο στη Λάρισα κατέγραψε το τελευταίο 24ωρο ο ΕΟΔΥ σύμφωνα με το δελτίο θετικών κρουσμάτων του Συντονιστικού Οργάνου της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid-19.
Συγκεκριμένα ανακοίνωσε:
-Στην περιοχή της Λάρισας
Καταγράφηκαν 2 νέα κρούσματα Covid-19. Και τα 2 κρούσματα προσήλθαν στο Γ.Ν. Λάρισας μετά από συμπτωματολογία.
-Στην περιοχή της Καρδίτσας
Καταγράφηκαν 3 νέα κρούσματα Covid-19 εκ των οποίων τα 2 κρούσματα αποτελούν στενές επαφές παλαιότερων κρουσμάτων και προέκυψαν κατόπιν ιχνηλατήσεως, ενώ ένα ακόμη προσήλθε στο Γ.Ν. Καρδίτσας μετά από συμπτωματολογία.
-Στην περιοχή της Σκιάθου
Καταγράφηκαν 2 νέα κρούσματα Covid-19. Και τα 2 κρούσματα αποτελούν στενές επαφές παλαιότερου κρούσματος (27/8/2020) και προέκυψαν κατόπιν ιχνηλατήσεως.

 

Προσλήψεις 35 μουσικών στο ΔΩΛ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ

Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣτην πρόσληψη 35 ωρομίσθιων μουσικών, για την κάλυψη αναγκών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, προχωρά ο Δήμος Λαρισαίων. Συγκεκριμένα η προκήρυξη που δημοσιεύεται σήμερα στην «Ε» αφορά εννιάμηνες συμβάσεις μουσικών σε διάφορες ειδικότητες.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν αυτοπροσώπως την αίτησή τους στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας (πλατεία Λαού) με τα προβλεπόμενα από την προκήρυξη δικαιολογητικά, μέχρι την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου.

 

Πρόσληψη ωρομίσθιων καθηγητών
ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΑΡΙΣΗΣ

Η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου προκειμένου να προσλάβει ωρομίσθιους καθηγητές και δασκάλους για τις διδακτικές ανάγκες της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής «Άγιος Αχίλλιος», η οποία εδρεύει στην πόλη της Λαρίσης, για την εκπαιδευτική περίοδο 2020-2021, καλεί τους ενδιαφερομένους να υποβάλουν σχετικές αιτήσεις για τα παρακάτω γνωστικά αντικείμενα:
α) Βυζαντινής Μουσικής και
β) Ευρωπαϊκής Μουσικής.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν τα κάτωθι δικαιολογητικά μέχρι 14 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 13:00 στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, στη Λάρισα (οδός Ιωαννίνων 3):
- Αίτηση.
- Βιογραφικό σημείωμα.
- Πτυχίο ή Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής (επικυρωμένο).
- Βεβαίωση προϋπηρεσίας.
- Αποδεικτικά στοιχεία καλλιτεχνικής δραστηριότητος.
- Συστατική επιστολή Πνευματικού.
- Κάθε άλλο στοιχείο που μπορεί να συμβάλει θετικά στην εκτίμηση των προσόντων του υποψηφίου (συστατικές επιστολές, συμμετοχή σε σεμινάρια κ.λπ.) είναι δεκτό.

 

Συνεχίζουν για έναν ακόμη χρόνο
οι αντιδήμαρχοι στην Αγιά
Συνεχίζεται για έναν ακόμη χρόνο η θητεία των τριών αντιδημάρχων του Δήμου Αγιάς με απόφαση του δημάρχου, Αντώνη Γκουντάρα. Συγκεκριμένα, με απόφαση που υπέγραψε χθες συνεχίζεται η θητεία του αντιδημάρχου Παιδείας, Αθλητισμού, Ισότητας και Νεολαίας, Πέτρου Μπαρμπέρη, του αντιδήμαρχου Τουρισμού, Πολιτισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Νίκου Ντάγκα, και του αντιδήμαρχου Περιβάλλοντος, Αγροτικής Ανάπτυξης και Αλιείας, Ευάγγελου Κρανιώτη, έως τις 31 Αυγούστου 2021.

 

 

Εκδηλώσεις στη Νίκη για τον Αγιο Νεκτάριο

Εορτάζεται στην τοπική κοινότητα Νίκης του Δήμου Κιλελέρ η εορτή της ανακομιδής των Ιερών λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου. Σήμερα Τετάρτη, παραμονή της εορτής, στις 19:00 θα ακουστούν κωδωνοκρουσίες και στη συνέχεια θα τελεστή μέγας πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα. Αύριο Πέμπτη ανήμερα της εορτής στις 07:00 π.μ. θα τελεστεί όρθρος και στις 9:00 π.μ. θεία λειτουργία με αρτοκλασία-ύψωμα.Αγρυπνία στον Άγιο ΧαράλαμποΑύριο Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου, από τις 9:00 μ.μ. και μετά θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους αγρυπνία για την εορτή του Αγίου ενδόξου Προφήτου Μωυσέως του Θεόπτου. 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass