Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αντιπυρική προστασία στον Δήμο Τεμπών

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΔΗΜΟΣ, ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ, ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΕΠΙΑΣΑΝ ΔΟΥΛΕΙΑ -ΜΑΝΩΛΗΣ: «ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ»

Δημοσίευση: 03 Σεπ 2020 21:23
Από τις εργασίες συντήρησης των αντιπυρικών ζωνών και διάνοιξης νέων στον Δήμο Τεμπών Από τις εργασίες συντήρησης των αντιπυρικών ζωνών και διάνοιξης νέων στον Δήμο Τεμπών

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα
Σημαντική δουλειά πραγματοποιείται στην ευρύτερη δασική περιοχή του Δήμου Τεμπών και συγκεκριμένα αυτές τις ημέρες στις δασικές περιοχές, Πυργετού, Κρανιάς, Ραψάνης και Αιγάνης του Κάτω Ολύμπου.


Η πρωτοβουλία είναι κοινή της Περιφέρειας Θεσσαλίας με παρέμβαση του περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού, του δημάρχου Τεμπών κ. Γιώργου Μανώλη, της δραστήριας διοικητού του Πυροσβεστικού Σταθμού της ΒΙΠΕ Λάρισας πυράρχου Ολυμπίας Τσακνάκη και του υποδιοικητή κ. Αλέξανδρου Βαΐτση. Τον συντονισμό από πλευράς Δήμου Τεμπών είχαν οι αντιδήμαρχοι κ. Γιώργος Νικολάου και Κ. Ζαρδούκας.
Αναλυτικότερα, σε συνεργασία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού και του δημάρχου Τεμπών κ. Γιώργου Μανώλη, οι τεχνικές υπηρεσίες Δήμου και Περιφέρειας προχώρησαν με μηχανήματα στη διάνοιξη και τον καθαρισμό των αντιπυρικών ζωνών στις συγκεκριμένες περιοχές.
Θεσμικά τον έλεγχο και την ευθύνη έχει ο Πυροσβεστικός Σταθμός της ΒΙΠΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοικητής κ. Ολυμπία Τσακνάκη, μετά τον επιτόπιο έλεγχο που έκανε με τον υποδιοικητή κ. Αλέξανδρο Βαΐτση, σημείωσε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Τεμπών και οι αρμόδιες υπηρεσίες τους φρόντισαν, ώστε οι παλιές και νέες αντιπυρικές ζώνες να καθαριστούν σε περίπτωση φωτιάς. Εργασία που έγινε με άψογο τρόπο, με σκοπό την προστασία των πολιτών, αγροτικών και κτηνοτροφικών εκτάσεων, σταβλισμένων ζώων, κ.λπ.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΜΠΩΝ
Μιλώντας χθες στην «Ε», ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης αναφέρθηκε ειδικά στο προσωπικό ενδιαφέρον του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού για την προστασία του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα για τους ορεινούς όγκους του Δήμου Τεμπών, από τον Κάτω Όλυμπο μέχρι την κορυφή του Κισσάβου. Σημείωσε ότι με κοινή πρωτοβουλία Περιφέρειας, Δήμου Τεμπών, Πυροσβεστικής της ΒΙΠΕ και Δασαρχείου, έγιναν καθαρισμοί και διαπλατύνσεις των αντιπυρικών ζωνών που για χρόνια είχαν ξεχαστεί.
Ο επικεφαλής της Πολιτική Προστασίας, αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Νικολάου, μιλώντας στην «Ε», τόνισε ότι έγινε ένα σημαντικό έργο, σε ό,τι αφορά τη διάνοιξη και τον καθαρισμό των αντιπυρικών ζωνών στις συγκεκριμένες περιοχές. Ένα σημαντικό έργο που κυριολεκτικά οφείλεται στην κοινή ευαισθησία και την προστασία του περιβάλλοντος.

Gallery άρθρου

Σχετικά Άρθρα