Με αγιασμό ξεκινούν οι Παιδικοί Σταθμοί

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ - ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ

Δημοσίευση: 03 Σεπ 2020 15:12

Τα παιδιά των οικογενειών της Λάρισας υποδέχονται σήμερα Πέμπτη οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Λαρισαίων.

Μετά τους καθιερωμένους αγιασμούς οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να συνοδεύσουν τα παιδιά τους και κατόπιν να μιλήσουν με τους/τις παιδαγωγούς, να ενημερωθούν για θέματα λειτουργίας των παιδικών σταθμών και να ξεναγηθούν στον χώρο όπου θα φιλοξενηθούν τα παιδιά τους, χωρίς την παραμονή των παιδιών για περαιτέρω φιλοξενία.
Αύριο Παρασκευή τα παιδιά θα φιλοξενηθούν για 3 ώρες και από τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου θα ακολουθήσει πρόγραμμα προσαρμογής των νέων παιδιών, με παραμονή την πρώτη εβδομάδα για 3 ώρες, τη δεύτερη εβδομάδα για 4 ώρες, χωρίς να αποκλείεται η παραμονή τους για όλο το ωράριο μετά από επιθυμία των γονέων.
Υπενθυμίζεται ότι το ωράριο λειτουργίας των παιδικών σταθμών είναι από τις 7 π.μ. έως 4 μ.μ., με ώρα προσέλευσης από 7 π.μ. έως 9 π.μ. και ώρα αναχώρησης από 1:15 μ.μ. έως 4:00 μ.μ.
Σημειώνεται ότι φέτος λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, οι υπηρεσιακοί παράγοντες της αρμόδιας διεύθυνσης βρίσκονται σε στενή συνεργασία με τον καθηγητή Χρ. Χατζηχριστοδούλου και τους παιδιάτρους των Παιδικών Σταθμών για τον καλύτερο τρόπο λειτουργίας των Βρεφονηπιακών Σταθμών.
Τι θα πρέπει να προσέχουν οι γονείς:
1. Η χρήση μάσκας για τα παιδιά των βρεφονηπιακών σταθμών είναι προαιρετική.
2. Η χρήση μάσκας για τους γονείς κατά την προσέλευση και την αποχώρηση από τους Παιδικούς Σταθμούς είναι υποχρεωτική.
3. Παιδιά με συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού (πυρετός, βήχας) ή και γαστρεντερικού (π.χ. διάρροιες, έμετοι) θα πρέπει να παραμένουν στο σπίτι και οι γονείς να ενημερώνουν τον Παιδικό Σταθμό.
4. Εφόσον κάποιο παιδί εμφανίσει συμπτώματα, η επιστροφή στο σχολείο θα γίνεται σύμφωνα με την κρίση του θεράποντος ιατρού και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
5. Κρατήστε τους κανόνες ατομικής υγιεινής και στο σπίτι, όπως καλό πλύσιμο χεριών για 20 δευτερόλεπτα με σαπούνι και νερό, φτέρνισμα στον αγκώνα, τηρώντας τις αποστάσεις.
6. Προγραμματίστε εμβολιασμούς που έχουν καθυστερήσει.
Επίσης, μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου, όσοι γονείς για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν να υποβάλλουν αίτηση για τη φιλοξενία του ή των παιδιών τους σε Δημοτικό Παιδικό Σταθμό μπορούν να καταθέσουν αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στον παιδικό σταθμό που επιθυμούν, ενώ οι ενστάσεις θα κατατίθενται στη διευθύντρια της Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων κα Σταυρούλα Μπαξεβάνου.

 

ΟΙ ΑΓΙΑΣΜΟΙ
Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγιασμών για κάθε παιδικό σταθμό είναι το εξής:

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass