Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Απαντούν σε μένα για να αποφύγουν τον κ. Γούλα»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΗΡ. ΓΕΡΟΓΙΩΚΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

Δημοσίευση: 04 Σεπ 2020 15:24

Απάντηση στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι του δημάρχου κ. Αποστόλου Καλογιάννη, εξέδωσε το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ηρακλής Γερογιώκας. Στην ανακοίνωση με τίτλο «Απάντηση – τροφή για σκέψη προς τη

δημοτική ομάδα του κ. Καλογιάννη, «Συμπαράταξη Λαρισαίων», ο κ. Γερογιώκας αναφέρει:
«Το τελευταίο χρονικό διάστημα ο κ. Καλογιάννης δέχθηκε τα πυρά σύσσωμης της αντιπολίτευσης, τόσο εντός, όσο και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου εξαιτίας της αλαζονικής και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς που έχει επιδείξει στις τελευταίες συνεδριάσεις του οργάνου. Έχει κατηγορηθεί για συμπεριφορές που ταυτίζονται με εκείνες αρχηγών απολυταρχικών καθεστώτων. Με επιλεκτική «ευαισθησία», χαρακτηριστικό νοσηρών πολιτικών οργανισμών, η «Συμπαράταξη Λαρισαίων» επέλεξε να απαντήσει στη δική μου παρέμβαση. Φυσικά όλοι αντιλαμβάνονται πως αυτό επελέγη ως αντιπερισπασμός, γιατί με τον τρόπο αυτό θεωρούν πως θα αποφύγουν την κουβέντα που άνοιξε η αήθης και αντιδεοντολογική επίθεση στον επικεφαλής της παράταξης «Πρωτοβουλία Αξιών» κ. Γούλα. Σαν δημότης της πόλης έχω θέσει κατά καιρούς ερωτήματα , κάτι που θα συνεχίσω να κάνω. Τα ερωτήματα παραμένουν και θα τίθενται, γιατί έτσι λειτουργεί η δημοκρατία.
Οφείλω, δε, να ξεκαθαρίσω προς όλους, πως οι χαρακτηρισμοί μου είναι πάντα πολιτικοί και ουδέποτε προσωπικοί. Στη δημοκρατία, συνήθως, όταν συνασπίζονται παρατάξεις με διαφορετικά ιδεολογικά πρόσημα, κάπου αχνοφέγγει το κοινό καλό. Το κοινό καλό καλείται να υπηρετήσει και η δική σας παράταξη. Ειλικρινά, η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν τιμά την πόλη. Η απλή αναλογική, που υπήρξε επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, κόμμα που σας στήριξε προεκλογικά, προτάσσει συνέργειες και σύμπνοια. Έχουμε μπροστά μας τρία χρόνια και είναι ευκαιρία να αλλάξετε. Αλαζονική συμπεριφορά και απαξίωση στελεχών άλλων παρατάξεων θα παραπέμπει σε άλλα καθεστώτα, όσο και αν αυτό μας πονάει. Όσες επιστολές και να στείλετε, δεν βρίσκεται εκεί η λύση.
Η λύση είναι ο σεβασμός στη διαφορετική άποψη και η αποδοχή διαφορετικών προσεγγίσεων. Η λύση είναι η απαρέγκλιτη προσήλωση στη δημοκρατία.
Αναφορικά με την επίθεση του δημάρχου στους υπουργούς Παιδείας κ. Κεραμέως και Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο, έχω απλά να πω ότι γίνεται μια τιτάνια προσπάθεια σε όλο τον πλανήτη για να αντιμετωπιστούν πρωτόγνωρες καταστάσεις και είναι τουλάχιστον άδικο να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά την κατάσταση , βάλλοντας κατά της ΝΔ. Όσον αφορά στις μάσκες για τα σχολεία, ο πρόεδρος τη ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικάλων κ. Παπαστεργίου τον διαψεύδει.
Κλείνοντας, δηλώνω πως δεν θα επανέλθω στο θέμα. Εσείς ξεκινήστε απόψε, από αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο. Μην το απαξιώνετε άλλο. Μην το αγνοείτε, είναι η φωνή της πόλης. Αφήστε τη μικροπολιτική και την πομπώδη συμπεριφορά, η Λάρισα χρειάζεται και τις έξι δημοτικές της παρατάξεις, ενωμένες».