ΑΠΟ ΤΟ ΡΗΓΑΙΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Νέο διάκονο χειροτόνησε ο Μητροπολίτης Τιμόθεος

Δημοσίευση: 08 Σεπ 2020 19:52

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γ. Γκαντέλου
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεος, την Κυριακή, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Φαρσάλων. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του κ. Ιωάννου Κατσαούνη.


Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης, μεταξύ άλλων, στον λόγο του επισήμανε τις πνευματικές δυνάμεις και τα χαρίσματα, που ο Θεός έδωσε στους Αποστόλους, για τη διάδοση του Ευαγγελίου και της πίστης. Ανέφερε ως παράδειγμα τον Άγιο Απόστολο Στεφανά και ολόκληρο τον οίκο του, οι οποίοι βαπτίστηκαν από τον ίδιο τον Απ. Παύλο και κλήθηκε να διακονήσει, ως συνεργός του. Με μια τέτοια υποδειγματική οικογένεια θέλησε να δώσει ως παράδειγμα στον νέο διάκονο, σαν του Αγίου Στεφανά, ο οποίος αν και ήταν έγγαμος, αγωνίστηκε, με ολόκληρο τον οίκο του, να διδάξει και με τα έργα και με τα λόγια του τις αλήθειες του Ευαγγελίου, όπως τους τις μετέδωσε ο Απόστολος Παύλος. Αυτή του η αξιοσημείωτη δράση κατέστησε τον Άγιο Στεφανά διαχρονικό πρότυπο οικογενειάρχη της υποδειγματικής Χριστιανικής οικογένειας.
Πλήθος φίλων και συγγενών βρέθηκαν στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, σ’ αυτή τη σπουδαία ημέρα για τον Φαρσαλινό. Ο νέος Διάκονος κατάγεται από το Ρήγαιο Φαρσάλων είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass