Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αισιοδοξία παρά τις δυσκολίες

ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΩΝ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Δημοσίευση: 15 Σεπ 2020 20:55

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γ. Γκαντέλου
Μια διαφορετική σχολική χρονιά από τις άλλες, ξεκίνησε χθες στη χώρα και κατ΄ επέκταση σε όλες τις εκπαιδευτικές μονάδες της επαρχίας Φαρσάλων. Από πολύ νωρίς διευθυντές και εκπαιδευτικοί τακτοποιούσαν όλες τις λεπτομέρειες, ώστε να υποδεχθούν τους μαθητές

για την έναρξη των μαθημάτων και για την τέλεση του καθιερωμένου αγιασμού, που όμως διέφερε από τα προηγούμενα χρόνια.
Οι αγιασμοί πραγματοποιήθηκαν στον αύλειο χώρο των σχολείων, μετά από συνεννόηση των διευθυντών με τους ιερείς του οικείου ναού, με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών και των μαθητών και στη συνέχεια ο ιερέας επισκέφθηκε όλες τις αίθουσες της σχολικής μονάδας, που παρευρίσκονταν οι λοιποί μαθητές και οι εκπαιδευτικοί.
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, χοροστάτησε χθες το πρωί στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην τοπική κοινότητα Σταυρού Φαρσάλων. Ακολούθως μετέβη για να τελέσει τον αγιασμό στο Δημοτικό Σχολείο Σταυρού, ενώ λίγο αργότερα μετέβη για να πραγματοποιήσει τον αγιασμό του 2ου Γυμνασίου – Λυκείου και του Επαγγελματικού Λυκείου Φαρσάλων. Στους αγιασμούς το «παρών» έδωσαν επίσης, ο βουλευτής Λάρισας Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο δήμαρχος Φαρσάλων Μάκης Εσκίογλου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνος Δαμιανός, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Σοφία Χατζηπλή, Σταύρος Κουκουλιός, Δημήτρης Γούσιας και Κωνσταντίνος Μπρόζος, ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος κ. Νίκος Γκατζόγιας, ο τοπικός σύμβουλος Φαρσάλων Κων. Βαρακλιώτης, εκπαιδευτικοί και ιερείς της περιοχής.
Σε κάθε τμήμα έγινε ενημέρωση για τον τρόπο χρήσης της προστατευτικής μάσκας, ενώ αναλύθηκαν όλοι οι κανόνες καθαριότητας και υγιεινής και τα λοιπά μέτρα προστασίας. Ακολούθως μετά τον αγιασμό, οι μαθητές παρέλαβαν βιβλία και αποχώρησαν από το σχολείο.
Ο Μ. ΕΣΚΙΟΓΛΟΥ
Μιλώντας προς τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό ο κ. Εσκίογλου σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως «ως Δήμος Φαρσάλων κάναμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε η χρονιά να ξεκινήσει με ομαλότητα. Θα είμαστε στο πλευρό καθηγητών και μαθητών για ό,τι χρειαστούν στην πορεία. Είναι μία δύσκολη και ιδιάζουσα περίοδος λόγω της πανδημίας. Γι’ αυτό καλώ όλους τους μαθητές να ακούσουν τις εκκλήσεις των μεγαλύτερων, της επιστημονικής κοινότητας και της πολιτείας και να τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Το να φοράμε μάσκα είναι πράξη αγάπης και αλληλεγγύης για τους δικούς μας ανθρώπους και για τον συνάνθρωπό μας. Καλή και παραγωγική σχολική χρονιά με υγεία σε όλους».

Σχετικά Άρθρα