Αγιασμός στα σχολεία της Αγιάς

Δημοσίευση: 15 Σεπ 2020 21:01
Με αντιπροσωπεία μαθητών ο αγιασμός στο Γυμνάσιο Αγιάς. Τα υπόλοιπα παιδιά παρέμειναν  στις αίθουσες απ’ όπου πέρασαν οι ιερείς Με αντιπροσωπεία μαθητών ο αγιασμός στο Γυμνάσιο Αγιάς. Τα υπόλοιπα παιδιά παρέμειναν στις αίθουσες απ’ όπου πέρασαν οι ιερείς

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη
Ξεκίνησε χθες με τον καθιερωμένο αγιασμό η νέα σχολική χρονιά και για τους μαθητές, καθηγητές, δασκάλους και νηπιαγωγούς των σχολείων του Δήμου Αγιάς, πλην του 1ου Νηπιαγωγείου λόγω προγραμματισμένων εργασιών που πραγματοποιούνται σ’ αυτό. Το πρώτο

κουδούνισμα έδωσε οριστικό τέλος στις διακοπές του καλοκαιριού και οι αίθουσες «πλημμύρισαν» πάλι από τη ζωντάνια των παιδιών, με κύριο χαρακτηριστικό τώρα πια -κανείς δεν γνωρίζει για πόσο- τις προστατευτικές μάσκες που καλούνται όλοι και όλες, μικροί, μεγάλοι, εντός του σχολείου να φορούν.
Προβλήματα άρνησης παιδιών να εισέλθουν στα σχολικά συγκροτήματα με μάσκα δεν υπήρξαν, αν και κάποιοι ελάχιστοι γονείς εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους για την αναγκαιότητα χρήσης αυτών που γρήγορα όμως παρακάμφθηκαν μετά από συζήτηση με τους διευθυντές.
Σε όλους τους μαθητές μοιράστηκαν οι γνωστές ιατρικές μάσκες μίας χρήσης, αφού αναμένονται προς το παρόν οι υφασμάτινες. Επίσης, δόθηκαν τα βιβλία και προσωρινό πρόγραμμα παρακολούθησης έως ότου πραγματοποιηθεί η κάλυψη ορισμένων κενών θέσεων εκπαιδευτικών εξ ολοκλήρου.
Στο Γυμνάσιο της κωμόπολης, παρουσία του αντιδημάρχου Τουρισμού, Πολιτισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Νίκου Ντάγκα, ο αγιασμός τελέσθηκε από τον ιερέα π. Ιωάννη Σαμαρά και τον αρχιερατικό επίτροπο της Περιφέρειας Αγιάς πρωτοπρεσβύτερο π. Αθανάσιο Μακρή, ο οποίος έδωσε τις πατρικές του ευχές προς όλους και κάλεσε τα παιδιά να είναι υπάκουα προς τους καθηγητές τους και να συμμετέχουν στα μαθήματά τους με προσοχή επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ζήλο. Εκ μέρους των καθηγητών, η διευθύντρια του σχολείου, Βικτώρια Δημητρίου, ευχήθηκε καλή χρονιά στα παιδιά, δίνοντάς τους παράλληλα, μεταξύ άλλων, οδηγίες για την ασφαλή φοίτησή τους.
Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παιδείας και Νεολαίας, Πέτρος Μπαρμπέρης, ο οποίος βρέθηκε για τον αγιασμό μαζί με τον δήμαρχο Αντώνη Γκουντάρα στα Λύκεια της Αγιάς, στέλνει, μέσω της «Ε», το δικό του μήνυμα προς μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και κηδεμόνες, επισημαίνοντας τα εξής: «Με τη βοήθεια του Θεού μία νέα σχολική χρονιά αρχίζει και μαζί ανοίγει ένας νέος κύκλος παιδείας, δημιουργίας και μαθησιακής διαδικασίας. Μια καινούρια αφετηρία γεμάτη στόχους και όνειρα ξεκινά. Στη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε, τόσο λόγω της πανδημίας, όσο και των οικονομικών συνθηκών, τα διδακτήριά μας μπορούν και πρέπει να γίνουν χώροι δημιουργίας, ελπίδας και προόδου. Η δημοτική αρχή δεσμεύεται να βρίσκεται κάθε στιγμή στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας και σε συνεργασία με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, να δημιουργήσουν ένα κατάλληλο και ασφαλές σχολικό περιβάλλον προσφέροντας στους μαθητές τις καλύτερες δυνατές και ασφαλείς συνθήκες εκπαίδευσης. Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά».
Εκ μέρους της μείζονος αντιπολίτευσης, ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας της παράταξης «Αγιά 2019 – Νέα Εποχή», Ιωάννης Αγγελάκας, δήλωσε στην «Ε»: «Αρχίζει μία νέα σχολική χρονιά με προκλήσεις πέρα από τις συνηθισμένες. Προκλήσεις για τους μαθητές, τους δασκάλους, αλλά και τους γονείς. Η πανδημία έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας και φυσικά στα σχολεία.
Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές έχουν μπροστά τους μία δύσκολη χρονιά, όπου νέοι κανόνες και νέες συνήθειες πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα, χωρίς να μειωθεί η αποδοτικότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Το ίδιο και οι μαθητές που πρέπει να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες.
Απαιτείται σοβαρότητα και υπευθυνότητα απ’ όλους, γονείς, δασκάλους, μαθητές, και κυρίως από την Πολιτεία κι όσους έχουν μερίδιο ευθύνης για τη λειτουργία των σχολείων. Απαιτείται, όμως, και κατανόηση, υπομονή και προσπάθεια. Είναι σίγουρο ότι κι αυτή η δοκιμασία θα μας κάνει όλους σοφότερους και αποτελεσματικότερους.
Ευχόμαστε σε όλους καλή σχολική χρονιά και υποσχόμαστε ότι θα είμαστε στη διάθεσή τους να συνδράμουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας για ό,τι χρειαστεί στη διάρκειά της».
Να σημειωθεί ότι το 1ο Νηπιαγωγείο Αγιάς θα ξεκινήσει τη λειτουργία του αύριο την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, στις 9:30 το πρωί, ώρα κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί και ο καθιερωμένος αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά. Χθες Δευτέρα και σήμερα Τρίτη παρέμεινε και θα παραμείνει κλειστό προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες αντικατάστασης της στέγης του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass