Ο πολιτικός κόσμος για τη νέα σχολική χρονιά

Δημοσίευση: 15 Σεπ 2020 15:30

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, οι πολιτικοί φορείς του νομού δήλωσαν:
Μάξιμος Χαρακόπουλος, βουλευτής ΝΔ
«Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι μαζί σας στον αγιασμό για την έναρξη του σχολικού έτους, σε ένα από τα σχολεία, όπου μετά από τις συντονισμένες προσπάθειές μας, συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά τα Λυκειακά τμήματα. Ήταν μια απόφαση του Υπουργείου Παιδείας

που ανακούφισε μαθητές και γονείς, και δικαίωσε την επιμονή μας για να αλλάξει ο αρχικός σχεδιασμός». Τα παραπάνω τόνισε ο Μ. Χαρακόπουλος μετά τον αγιασμό για την έναρξη του νέου σχολικού έτους στο Γυμνάσιο-Λύκειο Κοιλάδας Λάρισας. Σύμφωνα με τον κ. Χαρακόπουλο «η χρήση της μάσκας συνιστά μία πραγματική ασπίδα προστασίας για εμάς και κυρίως για τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Γιατί, κανείς δεν θα ήθελε, άθελά του, να μεταφέρει στο σπίτι έναν επικίνδυνο ιό -ιδίως για τις πιο ευάλωτες κατηγορίες, τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας. Γι’ αυτό και πρέπει να κλείσουμε τα αυτιά μας σε κάποιες σειρήνες του παραλογισμού που φωνάζουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Το σημαντικό είναι στο προσκλητήριο που θα γίνει του χρόνου, που πρώτα ο Θεός θα έχουμε ξεπεράσει αυτήν τη δοκιμασία, να είμαστε όλοι παρόντες, όχι μόνο εμείς αλλά και όσοι αγαπάμε που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες. Ας δούμε, λοιπόν, αυτήν τη δοκιμασία ως μια άσκηση υπομονής!».
Χρήστος Κέλλας, βουλευτής ΝΔ
«Ξεκινά φέτος μια ιδιαίτερη, λόγω της πανδημίας, σχολική χρόνια, που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφαιρέσει από τα πρόσωπα των παιδιών το χαμόγελο και την αισιοδοξία. Είμαι πεπεισμένος ότι όλοι μαζί, Πολιτεία, εκπαιδευτικοί, γονείς και κυρίως μαθητές θα ανταποκριθούμε στις νέες προκλήσεις και το φετινό ταξίδι στη γνώση θα είναι ασφαλές, εποικοδομητικό και δημιουργικό».
Αυτά δήλωσε ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας από το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) στη Νεάπολη Λάρισας, όπου παρέστη στην τελετή αγιασμού, με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς. «Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα που βρίσκομαι σήμερα εδώ. Ανάμεσα σε μαθητές και γονείς που αποδεικνύουν ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο και σε εκπαιδευτικούς που είναι άξιοι του σεβασμού όλων μας. Ο χώρος της Ειδικής Αγωγής αποτελεί τον πιο ευαίσθητο χώρο της Εκπαίδευσης και καθρέφτη ολόκληρης της δομής του κράτους. Θέλω να συγχαρώ τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, ο οποίος ολοκλήρωσε με μεγάλη ταχύτητα ένα εμβληματικό και υπερσύγχρονο Εκπαιδευτήριο. Η κυβέρνησή μας με τις προσλήψεις εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή αποδεικνύει τη μέγιστη προτεραιότητα, που δίνει στον ευαίσθητο αυτόν τον τομέα και διασφαλίζει την καλύτερη δυνατή λειτουργία των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Εύχομαι ολόψυχα καλή σχολική χρονιά σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς».       
Στέλλα Μπίζιου, βουλευτής ΝΔ
«Η νέα σχολική χρονιά που ξεκινάει σήμερα είναι μία χρονιά διαφορετική από τις προηγούμενες. Η εκπαιδευτική κοινότητα καλείται να λειτουργήσει μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες, έχοντας ως πρώτο της στόχο την προστασία της υγείας παιδιών και καθηγητών. Ύψιστη προτεραιότητα της Πολιτείας είναι η προστασία της υγείας των παιδιών μας και θα πράξουμε ό,τι είναι αναγκαίο για την εξασφάλιση των προϋποθέσεων μιας ασφαλούς καθημερινότητας για μαθητές γονείς και εκπαιδευτικούς. Στόχος μας η λήξη της σχολικής χρονιάς να μας βρει όλους υγιείς και χαμογελαστούς. Εύχομαι σε όλους, μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, καλή σχολική χρονιά. Μόνο ενωμένοι θα πετύχουμε τους στόχους μας».
Ευαγγελία Λιακούλη, βουλευτής ΚΙΝΑΛ
«Σήμερα, δεν ακούστηκαν δυνατά οι ανέμελες φωνές, χαρές και τραγούδια- μήνυμα της ίδιας της ζωής, στην πιο όμορφη έκφανσή της …
Όμως, είτε με τη φυσική μας παρουσία, είτε με την ψυχή μας, είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.
Εμπιστευόμαστε και στηρίζουμε τη νέα γενιά της Ελλάδας, δίνουμε δύναμη από τη δύναμή μας, θάρρος από το θάρρος μας και ελπίδα από την ελπίδα μας.
Είχα την ευκαιρία να συναντήσω σήμερα και τα παιδιά του νέου σχολείου που φιλοξενεί μαθητές με ειδικές δεξιότητες, του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) -στη συνοικία Νεάπολης- ένα σύγχρονο κτίριο για μαθητές με αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και ένιωσα ότι συνάντησα μια άλλη πλευρά της ζωής, ευαίσθητη, ιδιαίτερη, δύσκολη αλλά και ευλογημένη μαζί, οδηγώντας τους Ανθρώπους σε άλλους δρόμους εσωτερικής αναζήτησης.
Η αυτοδιοίκηση, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, με τη συνεργασία του Δήμου Λάρισας, δημιούργησε ένα νέο σχολείο, το σχολείο της καρδιάς μας. Είναι ένα έργο που μας κάνει περήφανους. Τα παιδιά μας, είναι τα θαλερά και εύρωστα φυτώριά μας, η ελπίδα μας, το μέλλον μας, η συνέχειά μας. Τα παιδιά μας, τα αγκαλιάζουμε και τα προσέχουμε, σαν τα μάτια μας!
Καλή σχολική χρονιά, σε όλους, με αγώνα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και στο σχολείο, ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ».
Χρήστος Καπετάνος πρόεδρος Δ.Ε.Ε.Π. Λάρισας ΝΔ
«Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, εύχομαι σε όλους τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς καλή και αποδοτική σχολική χρονιά, με υγεία και δύναμη. Η έναρξή της γίνεται σε διαφορετικές συνθήκες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Οφείλουμε όλοι να τηρήσουμε τα υγειονομικά μέτρα και να ακολουθήσουμε τις οδηγίες των ειδικών, με εποικοδομητική συνεργασία και προθυμία, προκειμένου να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τις όποιες δυσκολίες η εφαρμογή αυτών των μέτρων συνεπάγεται. Η γενιά των παιδιών μας, είναι αυτή, που με όπλο τη μάθηση - τη γνώση και την ανθρωπιστική παιδεία, μπορεί και πρέπει να πρωταγωνιστήσει για έναν καλύτερο κόσμο. Καλή δύναμη σε όλους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass