«Δεν είναι ανικανότητα, είναι η λιτότητα»

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Δημοσίευση: 16 Σεπ 2020 16:35

Με αφορμή τη νέα σχολική χρονιά, η Επιτροπή Εκπαιδευτικών του Συντονισμού Κομμουνιστικών Δυνάμεων Λάρισας σε ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, σημειώνει πως «η κυβέρνηση και το Υπουργείο εδώ και έξι μήνες δεν έχουν δώσει δεκάρα στη δημόσια εκπαίδευση για την αντιμετώπιση της πανδημίας.


Είχε χρόνο για να οργανώσει το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, όμως δεν το έκανε, γιατί προτεραιότητά της δεν είναι οι λαϊκές ανάγκες. Οι ισχυρισμοί Μητσοτάκη-Κεραμέως, ότι θα ήταν επιθυμητό αλλά όχι εφικτό να δημιουργηθούν περισσότερα τμήματα, έχουν ως βάση το δόγμα της λιτότητας και την αντίληψη ότι η δημόσια δωρεάν παιδεία και η υγεία του λαού είναι περιττό έξοδο .
Κι ενώ η επιστημονική κοινότητα θέτει ως όρο το τρίπτυχο μάσκες – αποστάσεις – υγειονομικοί κανόνες, το ΥΠΕΠΘ έχει δικά του συμπεράσματα. Αν οι μαθητές φοράνε μάσκες, τότε δεν χρειάζονται αποστάσεις. Η κοροϊδία σε όλο της το μεγαλείο από ανθρώπους που δεν έχουν περάσει ούτε έξω από ένα δημόσιο σχολείο.
Η κυβέρνηση με μια πρωτοφανή επίδειξη κυνισμού, επιμένει στην αντιεκπαιδευτική της ατζέντα θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονιών. Για να συγκαλύψει τις πολιτικές της ευθύνες δεν διστάζει να επιστρατεύσει μια σειρά από ψεύδη που τα φιλικά της ΜΜΕ αναμεταδίδουν για να εξαπατήσουν την κοινωνία:
Όπως ότι ο μέσος όρος των μαθητών ανά τμήμα είναι 17. Όπως ότι ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού είναι ο ίδιος είτε με 15 μαθητές που κάθονται ανά ένας, είτε με 25 μαθητές που κάθονται ανά δύο στο ίδιο θρανίο.
Ως εκπαιδευτικοί είμαστε αντίθετοι με τις αντιλήψεις που αρνούνται τη χρήση της μάσκας ως ένα από τα προστατευτικά μέσα απέναντι στην εξάπλωση της πανδημίας. Όμως το πρωτεύον δεν είναι η χρήση της μάσκας, αλλά οι συνθήκες συνωστισμού και οι αποστάσεις μεταξύ των μαθητών.
Η κυβέρνηση, δέσμια στη λογική της λιτότητας και της μηδαμινής κρατικής ευθύνης, ρίχνει νερό στον μύλο ενός ανορθολογικού – αντιεπιστημονικού ρεύματος που έχει κηρύξει τον «πόλεμο της μάσκας». Εμείς θα προσπαθήσουμε να πείσουμε στους μαθητές μας και τους γονείς ότι τα μέτρα (αυτο)προστασίας είναι μέτρα κοινωνικής αλληλεγγύης απέναντι στον ηλικιωμένο, τον ασθενή, τον αδύναμο» καταλήγει η ανακοίνωση παραθέτοντας επίσης το διεκδικητικό πλαίσιο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass