Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γέμισε η πλατεία ηλεκτροκίνητα οχήματα

ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ»

Δημοσίευση: 17 Σεπ 2020 15:40

Με έκθεση ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, ποδηλάτων, μοτοσικλετών, πατινιών και αμαξιδίων, στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, ξεκίνησε χθες η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας».
Τις δράσεις οργανώνει ο Δήμος Λαρισαίων στο πλαίσιο του γνωστού ευρωπαϊκού θεσμού που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για ένα «καθαρότερο» αστικό περιβάλλον χωρίς ρύπους, με μείωση της χρήσης οχημάτων.


Το θέμα που επιλέχθηκε για το 2020 είναι «Πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους» και το σύνθημα «Μετακινήσου υπεύθυνα».
Η έκθεση στην Κεντρική πλατεία θα διαρκέσει μέχρι και την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου.
ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
Εξάλλου την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, την «Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο» προγραμματίστηκε να «κλείσει» ένα μεγάλο τμήμα του κέντρου της Λάρισας, όπου θα απαγορευτεί η κίνηση των αυτοκινήτων, αφήνοντας ελεύθερο χώρο στους πεζούς, στους ποδηλάτες και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Επίσης θα πραγματοποιηθεί πολιτιστικός περίπατος με αμαξίδια για ΑμεΑ την ίδια μέρα στις 10.30 π.μ. σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Π.ΟΜ.Α.μεΑ.) Θεσσαλίας.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας» το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου οργανώνεται πολιτιστικός περίπατος στο κέντρο της Λάρισας, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων και τον Σύλλογο Φίλων Διαχρονικού Μουσείου το Σάββατο (στις 10:30 π.μ.).
Ποδηλατοβόλτα θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα του Σαββάτου τις ώρες 18:00-20:00, σε συνεργασία με την Ακαδημία Ποδηλασίας του Δήμου Λαρισαίων τον Ποδηλατικό Σύλλογο «Π.Α.Σ Πηνειός» και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας «Institut Francais».

Gallery άρθρου