Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κανένα ενδιαφέρον για το «φιλέτο»

Άκαρπη η δημοπρασία πώλησης ακινήτου ιδιοκτησίας της Παναγίας Φανερωμένης Τυρνάβου

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2020 15:12
Η πρόσοψη του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην Κεντρική πλατεία του Τυρνάβου που πωλείται, το οποίο θεωρείται «φιλέτο» Η πρόσοψη του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην Κεντρική πλατεία του Τυρνάβου που πωλείται, το οποίο θεωρείται «φιλέτο»

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε») Του Κώστα Τσόλα

Άκαρπη υπήρξε τελικά, το περασμένο Σάββατο, η δημοπρασία πώλησης του κεντρικού

κτιρίου όπου στεγάζεται σήμερα η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος στην Κεντρική πλατεία Τυρνάβου και το οποίο εκποιείται και ανήκει στον μητροπολιτικό ναό της Παναγίας Τυρνάβου. Ενώ ανεπίσημα το προηγούμενο διάστημα υπήρξε ενδιαφέρον ωστόσο επίσημα δεν υπήρξε καμία προσφορά.
Πρόκειται για ένα τεράστιο ισόγειο χώρο το οποίο στον χώρο της αγοραπωλησίας ακινήτων θεωρείται «φιλέτο». Το ακίνητο όπως και άλλα στην ίδια πολυκατοικία είναι ιδιοκτησίας του μητροπολιτικού και ενοριακού ναού της Παναγίας Φανερωμένης Τυρνάβου.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η αρχική τιμή προς εκκίνηση του διαγωνισμού ήταν το ποσό των δύο χιλιάδων εξακοσίων (2.600,00) ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο (153,00 τ.μ.) του ισογείου καταστήματος. Σημειώνεται ότι η αρχική τιμή και η όποια τελική τιμή προκύπτει, έπειτα από τις έγγραφες και τις προφορικές προσφορές, περιλαμβάνει τόσο το ισόγειο Κατάστημα Κ-1 όσο και τον υπόγειο χώρο Υ-1. Σύμφωνα με πληροφορίες στη νέα δημοπρασία, αν υπάρξει, το τίμημα θα είναι μειωμένο κατά 10% σε σχέση με αυτό που ορίστηκε για το περασμένο Σάββατο.
Όπως συμβαίνει και σε άλλες περιοχές, ακίνητα της τοπικής εκκλησίας, μερικές φορές γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης εκείνων που τα κατέχουν με ενοίκιο εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι «της εκκλησίας είναι και δεν πληρώνουμε ενοίκιο». Για το συγκεκριμένο κατάστημα, τέτοια προβλήματα δεν υπήρξαν ποτέ αφού η Εθνική Τράπεζα καταβάλλει κανονικά το ενοίκιο. Χρήματα όμως που δεν πηγαίνουν στο ταμείο του ιερού ναού αλλά στην εφορία, τον ΕΝΦΙΑ και σε άλλες υποχρεώσεις.
Υποχρεώσεις που χρόνια πριν δεν τακτοποιούνταν. Έτσι συσσωρεύτηκε ένα τεράστιο χρέος που δύσκολα μπορεί να ανταποκριθεί. Με την έγκριση και της Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου και του αρμόδιου συμβουλίου της οι οποίοι δεν έχουν καμιά ευθύνη για όσες οικονομικές παρεκτροπές συνέβησαν στο παρελθόν, αποφασίστηκε να δοθεί οριστική λύση ώστε ο δεύτερος μητροπολιτικός ναός της Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου, η Παναγία Φανερωμένη Τυρνάβου, να βγάλει από πάνω της τον βρόχο των χρεών, να ξεχρεώσει και να συνεχίσει απρόσκοπτα το θεάρεστο της έργο προς στους πιστούς.