Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θαμμένα στις λάσπες ακίνητα και αυτοκίνητα…

ΦΑΡΣΑΛΑ: ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΩΝ

Δημοσίευση: 22 Σεπ 2020 21:46

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γ. Γκαντέλου
Τεράστια η καταστροφή από το σαρωτικό πέρασμα του «Ιανού» στην επαρχία Φαρσάλων με αποτέλεσμα να σημειωθούν μεγάλης έκτασης ζημιές.


Η ένταση της βροχή την Παρασκευής φούσκωσε ποτάμια και ρέματα και μετέτρεψε τους δρόμους της θεσσαλικής επαρχίας σε ορμητικούς χειμάρρους, καταστρέφοντας τα πάντα στο πέρασμά τους.
Πλημμύρισαν σπίτια, αυτοκίνητα, ενώ από την ορμή των νερών παρασύρθηκαν ακόμα και τρακτέρ. Πολλά από τα αυτοκίνητα της επαρχίας έχουν θαφτεί κυριολεκτικά κάτω στη λάσπη, ενώ πολλά από αυτά έχουν καταστεί εντελώς άχρηστα.
Οι κάτοικοι πολλών χωριών κυρίως της Δημοτικής Ενότητας Ενιπέα, αλλά και περιοχών της πόλης των Φαρσάλων μετρούν τις πληγές τους. Φίλοι και συγγενείς σπεύδουν να βοηθήσουν, ώστε να καθαρίσουν τη λάσπη από τις οικίες, τις επιχειρήσεις, τα οχήματά τους.
Χθες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρσάλων συγκεντρώθηκαν πρόεδροι κοινοτήτων και παρέλαβαν έντυπα, τα οποία θα μοιράσουν στους πληγέντες, έτσι ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία καταγραφής των ζημιών στα σπίτια, από τις αρμόδιες επιτροπές που έχουν συγκροτηθεί για αυτό τον λόγο.

 

Εξάμηνη κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κηρύσσεται σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας o Δήμος Φαρσάλων και η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις, πλημμύρες) που εκδηλώθηκαν στις 18-9-2020 στην παραπάνω περιοχή. Η κήρυξη ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για 6 μήνες ήτοι έως και 18 Μαρτίου 2021. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

Gallery άρθρου

Σχετικά Άρθρα