Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κλειστό το «Σταβάρι» στον Πηνειό

ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΩΝ ΕΥΡΥΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ

Δημοσίευση: 22 Σεπ 2020 21:16

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη
Για μία ακόμα φορά λόγω βροχόπτωσης βρέθηκε ουσιαστικά αποκλεισμένη η Δημοτική Ενότητα Ευρυμενών του Δήμου Αγιάς.


Ως γνωστόν, εδώ κι έναν χρόνο σχεδόν, από τον Οκτώβριο του 2019, λόγω των εργασιών αποκατάστασης φθορών και συντήρησης που γίνονται από την εταιρεία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» στην παλαιά γέφυρα του Πηνειού στα Τέμπη, πολλοί είναι αυτοί που χρησιμοποιούν τη ράμπα στη θέση «Σταβάρι» στην παλιά κοίτη του Πηνειού για να εξέλθουν της Δημοτικής Ενότητας Ευρυμενών του Δήμου Αγιάς με κατεύθυνση προς Λάρισα ή Πλαταμώνα, για να αποφύγουν έτσι να κάνουν ένα πολύ μακρύ και χρονοβόρο πισωγύρισμα μέσω των τούνελ και της νέας Εθνικής Οδού που θα τους οδηγήσει στον τελικό τους προορισμό.
Όπως μας επισήμαναν οι δημοτικοί σύμβουλοι Αστέριος Κατσιάβας και Αθανάσιος Ολύμπιος, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων κατά την πρόσφατη κακοκαιρία ο Πηνειός έχει «φουσκώσει» και το πέρασμα στη θέση «Σταβάρι» έχει καλυφθεί με νερό και είναι φυσικά απροσπέλαστο.
«Το σχολικό λεωφορείο των παιδιών της Καρίτσας, του Στομίου και του Ομολίου για το Γυμνάσιο και Λύκειο Πυργετού» λένε «πηγαίνει διά μέσω Ευαγγελισμού, νέας Εθνικής, σήραγγες Τεμπών, έξοδο Πυργετού, ενώ για όσους χρειάζονται τις υπηρεσίες του Κέντρου Υγείας φτάνουν ως το Μακρυχώρι και γυρίζουν πίσω. Επιπλέον, μεγάλα δρομολόγια, κόστη και περισσότερος χρόνος απαιτείται πλέον για τη διακίνηση προϊόντων που ξεκινά τώρα η συγκομιδή τους, των ακτινιδίων και των κάστανων».
Όπως τονίζουν οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι «Για μια ακόμη φορά αναδεικνύεται το μέγεθος του προβλήματος. Η έλλειψη ενός γεφυριού 10 μέτρων κόβει μία πολύ μεγάλη περιοχή στα δύο». «Πάντα θα υπάρχει ένα πρόβλημα στην Εθνικό Οδό που θα αναγκάζει τους οδηγούς να χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη παράκαμψη» λένε και συνεχίζουν «Επιτέλους, είναι αναγκαία, όσο ποτέ, η κατασκευή γεφυριού στο “Σταβάρι”. Τη ζητάμε χρόνια, μας αγνοούν και το μόνο που καταφέραμε είναι όχι μόνο να χάνουμε τις τουριστικές καλοκαιρινές σεζόν, αλλά να είμαστε λόγω καιρού και τους υπόλοιπους μήνες αποκομμένοι από τον έξω κόσμο».

Σχετικά Άρθρα