Και η Αννα Βαγενά στα Φάρσαλα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ

Δημοσίευση: 22 Σεπ 2020 15:19

Με τον δήμαρχο Φαρσάλων, Μάκη Εσκίογλου, συναντήθηκε χθες η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Άννα Βαγενά, προκειμένου να ενημερωθεί για τις καταστροφές που προκάλεσαν οι πλημμύρες. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «η Άννα Βαγενά ζήτησε να μάθει εάν υπάρχει

ακριβής εικόνα των ζημιών και ο δήμαρχος την ενημέρωσε ότι πραγματοποιείται συνεχής καταγραφή. Κατά τη συζήτηση, η βουλευτής διαπίστωσε πωςοι ζημίες είναι σε τρία μέτωπα: Στις αγροτικές καλλιέργειες σε χωριά, όπως στις περιοχές Σταυρός, Βασιλί, Ευύδριο και Υπέρεια, όπου οι καταστροφές είναι ολοσχερείς, σε κατοικίες και καταστήματα, ακόμα και μέσα στην πόλη των Φαρσάλων και, το τρίτο μέτωπο, σε μεγάλες επιχειρήσεις, όπως για παράδειγμα σε επιχείρηση συσκευασίας και εμπορίας αγροτικών προϊόντων, όπως φακές. Ο δήμαρχος Φαρσάλων πληροφόρησε, επιπλέον, την Άννα Βαγενά πως το μέγεθος της καταστροφής είναι τέτοιο, που κάποιες πληγείσες περιοχές έχουν ανάγκη ακόμα και από τρόφιμα και νερό. Σήμερα, για παράδειγμα, ο Δήμος διέθεσε 600 μερίδες φαγητό στον Σταυρό Φαρσάλων. Επομένως, όπως τόνισε η Άννα Βαγενά, οι ενισχύσεις που έχουν εξαγγελθεί θα πρέπει να φτάσουν άμεσα. Επιπλέον, ο υφυπουργός Εσωτερικών, κ. Θεόδωρος Λιβάνιος, έχει μεν διαβεβαιώσει τον δήμαρχο ότι έχει προβλεφθεί ενίσχυση 700.000 ευρώ, προκειμένου να δοθεί έκτακτο επίδομα 600 ευρώ σε κάθε πλημμυροπαθή, όμως, επείγει να γίνει επίσης μία καταγραφή των ζημιών στις επιχειρήσεις για να δοθούν και σε αυτές οι αντίστοιχες αποζημιώσεις. Επίσης, ο ΕΛΓΑ θα πρέπει να παρέμβει με έκτακτη και οριζόντια ενίσχυση για τις αγροτικές καλλιέργειες.
Στη συνέχεια, η Άννα Βαγενά θέλησε να πληροφορηθεί εάν αυτές οι καταστροφές ήταν συνέπεια κακής ή ελλιπούς συντήρησης της κοίτης του ποταμού Ενιπέα. Όπως διαπιστώνεται, η υπάρχουσα κοίτη στον ποταμό δεν αποδείχτηκε ικανή να προστατέψει την περιοχή από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Ο δήμαρχος σε αυτό το σημείο τόνισε πως πρόκειται να είναι πολύ σημαντικό έργο το φράγμα στο Παλαιοδερλί στα όρια της Όθρυος, όπου είναι οι πηγές του Ενιπέα, ένα έργο πολλαπλής ωφέλειας για την περιοχή, με πρόβλεψη για ύδρευση, άρδευση και αντιπλημμυρική προστασία. Τέλος, η βουλευτής ενημέρωσε τον δήμαρχο ότι βρίσκεται στη διάθεσή του για κάθε συνεργασία και βοήθεια στις προσπάθειές του, στις οποίες μπορεί να φανεί χρήσιμη και τον διαβεβαίωσε ότι θα παρακολουθεί και, αν χρειαστεί, θα παρεμβαίνει στην πορεία της άμεσης καταβολής των ενισχύσεων και των αποζημιώσεων προς τους πληγέντες».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass