«Κυνηγός των ελεύθερων χώρων η δημοτική αρχή»

ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Δημοσίευση: 23 Σεπ 2020 15:25

Για επιχείρηση αποδέσμευσης κοινόχρηστων χώρων - στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής – στη συνοικία του Ιπποκράτη, «που προορίζονται για πλατεία, παιδική χαρά, πολιτιστικό κέντρο, και γυμναστήριο» κατηγορεί τον Δήμο Λαρισαίων η παράταξη

«Λαϊκή Συσπείρωση».
Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση «καταγγέλλουμε τη δημοτική αρχή των ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ/ ΠΑΣΟΚ κ.α. που επιχειρούν στα μουλωχτά και σε θέματα που φέρνουν στο παρά πέντε στην αυριανή συνεδρίαση στις 12:30 το μεσημέρι στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, να αποδεσμεύσουν μέρος των ΚΧ 885 Α (χώρος πλατείας, παιδικής χαράς, πολιτιστικού κέντρου) και ολόκληρο το ΚΧ 880 (χώρος κλειστού γυμναστηρίου) στη συνοικία του Ιπποκράτη (πέρα Μαχαλά).
Είναι γνωστό ότι η συγκεκριμένη συνοικία είναι από τις πιο υποβαθμισμένες σε κοινόχρηστους χώρους, δεν έχει πλατεία και το γυμναστήριο που φτιάχτηκε εντός του χώρου του γυμνασίου μείωσε σημαντικά το προαύλιο, ενώ κατέστρεψε και μέρος των δέντρων και των φυτών.
Επίσης η συνοικία δεν έχει πολιτιστικό κέντρο και χρησιμοποιεί ένα πολύ μικρό και ακατάλληλο χώρο που δεν καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων και των παιδιών της. Η πρόταση της δημοτικής αρχής για μερική άρση απαλλοτρίωσης και μετατροπής του σε ΟΤ (οικοδόμησης) του ΚΧ 885, βάζει στον Προκρούστη τις ανάγκες των παιδιών και του λαού της συνοικίας για ένα σύγχρονο κοινόχρηστο χώρο, αλλά και διεξόδου για την πολιτιστική άνθηση της περιοχής, καθώς οι πολιτιστικοί σύλλογοι, οι εκατοντάδες μαθητές της συνοικίας και οι δεκάδες άνθρωποι του πολιτισμού (καθηγητές, εκπαιδευτικοί, κτλ) θα χάσουν τους τελευταίους ελεύθερους χώρους της συνοικίας που προορίζονταν γι’ αυτό.
Τέλος το ότι κατασκευάστηκε εντός του προαυλίου του 10ου Γυμνασίου κλειστό γυμναστήριο, δεν αποδυναμώνει τη σημαντικότητα του ΚΧ 880, καθώς με τροποποίηση του τοπικού πολεοδομικού σχεδίου ο χώρος μπορεί να αξιοποιηθεί για τη δημιουργία αθλητικού κέντρου, που ο Πέρα Μαχαλάς δεν έχει κανένα. Το επιχείρημα ότι η συνοικία εξυπηρετείται από τον Πυρήνα Α’ του Αλκαζάρ είναι φαιδρό, καθώς εκείνο βρίσκεται στην συνοικία του Αλκαζάρ, αρκετά μακριά από το μεγαλύτερο μέρος της συνοικίας, και επιπλέον εκτός του πολεοδομικού της ιστού. Παράλληλα η κατασκευή ενός αθλητικού κέντρου στο συγκεκριμένο σημείο θα εξυπηρετούσε τις ανάγκες των σχολικών συγκροτημάτων της συνοικίας 10ου Λυκείου – Γυμνασίου, που έχασαν σημαντικό μέρος του προαύλειου χώρου τους από την κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου.
Καλούμε τον λαό της συνοικίας να πάρει την υπόθεση στα χέρια του και να διεκδικήσει από τη δημοτική αρχή να μην αποδεσμεύσει τους συγκεκριμένους χώρους. Να εγγράψει αμέσως στον προϋπολογισμό το απαραίτητο κονδύλι που χρειάζεται, αφού διαπραγματευτεί με τους ιδιοκτήτες των οικοπέδων με βάση τις σημερινές αξίες των ακινήτων και να διεκδικήσει από το κράτος τους αναγκαίους πόρους για την απαλλοτρίωση των ΚΧ 880 και ΚΧ 885 Α» καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass