Κοινωνική ανάγκη η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ Η «ΚΙΝΗΣΗ ΜΕΛΩΝ» ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ -ΒΑΣ. ΚΟΚΚΑΛΗΣ: ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ

Δημοσίευση: 24 Σεπ 2020 15:00

Με κεντρικό σύνθημα «Λέμε ΝΑΙ στη δημιουργία της μεγάλης δημοκρατικής

προοδευτικής παράταξης, λέμε ΝΑΙ στη σύγκλιση απόψεων, στη σύνθεση θέσεων-απόψεων προερχόμενες αυτές οι απόψεις από διαφορετική αφετηρία» παρουσιάστηκε χθες το μεσημέρι στην Αθήνα, η νέα «Κίνηση Μελών για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία».
Η παρουσίαση που έγινε διαδικτυακά λόγω των ειδικών συνθηκών της πανδημίας, χαιρετίστηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.
Βασικός πρωτεργάτης αυτής της Κίνησης ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης, ο οποίος αναφέρθηκε στον στόχο της κίνησης, ο οποίος είναι: «Οταν το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες στη χώρα μας, να διοργανώνει εκδηλώσεις θεματικού περιεχομένου με αποκλειστικό στόχο την άντληση προβληματισμού, την όσμωση με την πραγματική κοινωνία και σε αυτό θα βοηθήσουν όλοι οι πολίτες, οι δημοκρατικοί, οι προοδευτικοί, οι οποίοι επιθυμούν και θέλουν μια δημοκρατική διακυβέρνηση στη χώρα μας».

Ο ΑΛ .ΤΣΙΠΡΑΣ
Ο κ. Τσίπρας με επιστολή του σημειώνει τα εξής: «Με μεγάλη χαρά πληροφορούμαι την κίνηση δεκάδων πολιτών, από ολόκληρη την Ελλάδα να δηλώσουν το «παρών» στη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. Όπως και η ιδρυτική μας διακήρυξη αναφέρει: Όλοι εμείς άνθρωποι με διαφορετικές παραδόσεις, όχι μόνο αριστεροί και σοσιαλιστές, αλλά και πολλοί προοδευτικοί δημοκρατικοί πολίτες του κέντρου, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να οικοδομήσουμε την αριστερά της εποχής μας και να συνδιαμορφώσουμε ένα κόμμα μαζικό, λαϊκό, ριζοσπαστικό, δημοκρατικό που θα εκπροσωπεί τα συμφέροντα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Ένα κόμμα που θα δίνει ρεαλιστικές και προοδευτικές απαντήσεις σε όλα τα σύνθετα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα και ο λαός μας. Χαιρετίζω, λοιπόν, την πρωτοβουλία σας να οργανώσετε τη διαδικασία για τη μαζική εγγραφή προοδευτικών πολιτών του δημοκρατικού κέντρου στον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, με στόχο μια μεγάλη νίκη στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, για μια ζωή με ασφάλεια σε μια κοινωνία με δικαιοσύνη».
Ο ΒΑΣ. ΚΟΚΚΑΛΗΣ
Από την πλευρά του ο βουλευτής κ. Κόκκαλης σημείωσε στην ομιλία του τα εξής: «Γιατί δημιουργήθηκε η Κίνηση; Γιατί πιστεύουμε ότι η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι κοινωνική ανάγκη. Πιστεύουμε μέσα από τη διεύρυνση θα εκφραστούν πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που έχουν τις ίδιες αξίες με τις δυνάμεις της Αριστεράς. Πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που πιστεύουν στη δημοκρατία, η οποία πλήττεται σήμερα στην κοινωνική δικαιοσύνη και στην αλληλεγγύη.
Μέσα από αυτή την κίνηση συναντιούνται τρεις διαφορετικές κατηγορίες ανθρώπων, συμπολιτών μας, στελεχών, μελών από τρεις διαφορετικούς δρόμους. Η πρώτη πρόκειται για ανθρώπους που ήταν ήδη στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, η δεύτερη για αυτούς οι οποίοι πρόσφατα ενσωματώθηκαν στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία μέσω εκλογικών διαδικασιών και ο τρίτος δρόμος είναι αυτοί οι άνθρωποι που έρχονται σήμερα, που θα έρθουν αύριο, που θα έρθουν μεθαύριο στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Λέμε ΝΑΙ στη δημιουργία της μεγάλης δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης. Λέμε ΝΑΙ στη σύγκλιση απόψεων, στη σύνθεση θέσεων-απόψεων προερχόμενες αυτές οι απόψεις από διαφορετική αφετηρία, όπως άλλωστε υπάρχει και στην ιδρυτική διακήρυξη. Στη σύνθεση, τη δημιουργία λέμε ΝΑΙ σε ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος. Λέμε ΝΑΙ στην παρέμβαση του κράτους, η οποία καθίσταται περισσότερο από ποτέ πιο αναγκαία. Λέμε ΝΑΙ σε μια δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη. Λέμε ΝΑΙ στην ισχυρή και αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων με σεβασμό όμως στο διεθνές δίκαιο για τους αιτούντες άσυλο. Λέμε ΝΑΙ στην υγιή επιχειρηματικότητα, στη στήριξη της μεσαίας τάξης, των επιστημόνων, των ελεύθερων επαγγελματιών, των σπουδαστών, στη διαμόρφωση μιας μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.
Αυτοί που υπογράφουμε αυτή την ιδρυτική διακήρυξη, οι περισσότεροι δεν έχουν κομματικές περγαμηνές, είναι άνθρωποι της εργασίας, των επιστημών, του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, αποδεχόμενοι όμως το προσκλητήριο του Αλέξη Τσίπρα για τη συγκρότηση του μεγάλου δημοκρατικού, προοδευτικού πόλου. Η Κίνηση Μελών φιλοδοξεί όταν το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες στη χώρα μας, να διοργανώνει εκδηλώσεις θεματικού περιεχομένου με αποκλειστικό στόχο την άντληση προβλημάτων, την όσμωση με την πραγματική κοινωνία και σε αυτό θα βοηθήσουν όλοι οι πολίτες, οι δημοκρατικοί, οι προοδευτικοί, οι οποίοι επιθυμούν και θέλουν μια δημοκρατική διακυβέρνηση στη χώρα μας».
Σημειώνεται πως μέσω βίντεο – δήλωσης τοποθετήθηκαν η Λαρισαία δικηγόρος και υποψήφια στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές με τον κ. Νίκο Τσιλιμίγκα, κ. Νικολέτα Μπουρνόβα και ο Λαρισαίος αγρότης και πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών κ. Θανάσης Καραΐσκος.
Το «παρών» έδωσαν στην παρουσίαση ο οικονομολόγος και π.CEO των ΕΛΤΑ κ. Ιωάννης Ζαρολιάγκης και το στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Χρήστος Πέππας.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass