Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητέρα χαστούκισε καταληψία μαθητή!

ΛΥΠΗΡΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟ 13ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 26 Σεπ 2020 21:14

«Καζάνι που βράζει» είναι ο χώρος της εκπαίδευσης εδώ και μέρες, με πολλά σχολεία σε όλη τη χώρα να τελούν υπό κατάληψη. Το κλίμα που επικρατεί στα σχολεία εν μέσω κορονοϊού δεν είναι το ιδανικό και δυστυχώς όπως δείχνουν τα πράγματα είναι εύκολο να χαθεί ο

έλεγχος.
Αυτό συνέβη χθες στο 13ο Γυμνάσιο Λάρισας όταν μητέρα έχασε την ψυχραιμία της και χαστούκισε καταληψία μαθητή, στο πλαίσιο διαπραγματεύσεων για να λήξει η κατάληψη. Με την επέμβαση των ψυχραιμότερων αλλά και την παρουσία της αστυνομίας στο σχολείο τα χειρότερα αποφεύχθηκαν, αλλά δεν παύει να είναι ένα λυπηρό περιστατικό βίας μέσα σε χώρο σχολείου.
Ο διευθυντής του σχολείου κ. Στέργιος Ανδρέου που ήταν παρών στο περιστατικό εξηγεί στην «Ε» τι συνέβη, ξεκαθαρίζοντας ευθύς εξαρχής ότι η διεύθυνση του σχολείου τάσσεται ενάντια σε κάθε μορφή βίας και καταδικάζει τη συγκεκριμένη ενέργεια.
Όπως περιγράφει ο διευθυντής, το σχολείο τελούσε υπό κατάληψη από την περασμένη εβδομάδα, με απόφαση που πάρθηκε από μειοψηφία των μαθητών και προσθέτει: «Θεωρήσαμε ότι η κατάληψη πρέπει να σταματήσει. Για τον λόγο αυτό την Πέμπτη το απόγευμα είχαμε συνάντηση με γονείς των μαθητών και αποφασίσαμε να μιλήσουμε με τα παιδιά ώστε το σχολείο να ανοίξει και πάλι τις πόρτες του.
Στο πλαίσιο αυτό την Παρασκευή το πρωί εισήλθαμε γονείς και εκπαιδευτικοί στο προαύλιο του σχολείου για να μιλήσουμε με τα παιδιά. Εκεί κουβέντα στην κουβέντα, υπήρχαν γονείς που ζητούσαν να σταματήσει η κατάληψη για να μπορέσουν να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο. Τότε μια ομάδα παιδιών ζήτησε από τους γονείς να αποχωρήσουν από το σχολείο και εκεί η μητέρα μαθητή του σχολείου μας, έχασε την ψυχραιμία της και χαστούκισε ένα παιδί. Επεμβήκαμε αμέσως και απομακρύναμε γονείς και μαθητές, για να μην ξεφύγει η κατάσταση και για προληπτικούς λόγους κάλεσα και την αστυνομία. Φυσικά ενημερώθηκε και η οικογένεια του μαθητή που δέχτηκε το χαστούκι».
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τελικά η κατάληψη στο 13ο Γυμνάσιο έσπασε και τα μαθήματα συνεχίστηκαν. Ωστόσο όμως οι καταλήψεις σε όλη τη χώρα όπως και στη Λάρισα συνεχίζονται και όλα δείχνουν ότι τα σχολεία δυσκολεύονται να επανέλθουν στην κανονικότητα. Τόσο η εκπαιδευτική κοινότητα όσο και η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας προσπαθούν να βάλουν «φρένο» σε μια κατάσταση που είναι εύκολο να χαθεί ο έλεγχος.
ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ